Европейският парламент (ЕП) гласува обвързваща цел за 2030 г. за

...
Европейският парламент (ЕП) гласува обвързваща цел за 2030 г. за
Коментари Харесай

ЕП постави нови цели за ВЕИ и енергийна ефективност

Европейският парламент (ЕП) гласоподава обвързваща цел за 2030 година за възобновими енергийни източници - 32%, и индикативна цел за енергийна успеваемост - 32.5%), които следва да бъдат реализирани до 2030 година. Днес, 13 ноември, Екологичен потенциал удостовери авансово постигнатото през юни единодушие със Съвета на Европейски Съюз по отношение на енергийната успеваемост (434 гласа „ за “, против 104 „ срещу “ и 37 „ въздържал се “), възобновимите източници (495 гласа „ за “, против 68 „ срещу “ и 61 „ въздържал се “) и ръководството на Енергийния съюз (475 гласа „ за “, против 100 „ срещу “ и 33 „ въздържал се “) - три съществени законодателни досиета, които са част от пакета от ограничения " Чиста сила за всички европейци ".

До 2030 година енергийната успеваемост в Европейски Съюз би трябвало да се усъвършенства с 32.5%, като делът на силата от възобновими източници би трябвало да съставлява най-малко 32% от крайното брутно ползване в Европейски Съюз. И двете цели ще се преразгледат преди 2023 година и могат единствено да бъдат увеличени, само че не и понижени.

По-ниски сметки и лична сила

За пръв път страните членки ще бъдат задължени да предложат характерни ограничения за енергийна успеваемост в изгода за тези, които са наранени от енергийна беднотия.

Освен това, държавите-членки би трябвало да обезпечат правото на жителите да генерират възобновима сила за лично ползване, да я съхраняват и да продават остатъка от продукцията.

Второ потомство биогорива

До 2030 година най-малко 14% от горивата за транспортни цели би трябвало да идват от възобновими източници. Става въпрос обаче за биогорива, които не слагат под риск земеделието (растения, които преобразуват пасища и гори). Биогоривата от първо потомство би трябвало да се отстранен до 2030 година в Европейски Съюз.

Ново ръководство за постигането на Енергийния съюз

Всяка страна членка би трябвало да показа 10-годишен интегриран народен проект за енергетиката и климата с национали цели, приноси, политики и ограничения до 31 декември 2019 година, както и на всеки 10 години по-късно.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР