Европейският парламент е лишил от заплащане за период от седем

...
Европейският парламент е лишил от заплащане за период от седем
Коментари Харесай

Гръцки евродепутат скъса снимка с флага на Турция

Европейският парламент е лишил от възнаграждение за интервал от седем дни и е отстранил за четири дни от присъединяване в парламентарна активност гръцкия евродепутат Янис Лагос, който по време на изказване в Екологичен потенциал неотдавна скъса лист хартия със фотография на флага на Турция, съобщи турският ефирен канал НТВ.

Председателят на Екологичен потенциал Давид Сасоли заяви през днешния ден на съвещание на Народното събрание в Страсбург, че на Лагос е наложено дисциплинарно наказване поради "използване на афектиран език " и поради "скъсване на лист хартия, символизиращ националното знаме ".

Сасоли посочи, че Лагос е лишен от възнаграждение за интервал от седем дни и е отхвърлен за четири дни от присъединяване в парламентарна активност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Гръцкият евродепутат Янис Лагос скъса лист хартия със фотография на флага на Турция по време на изявление на съвещание на Екологичен потенциал в Брюксел на 29 януари. Заседанието бе отдадено на филантропичната обстановка на гръцките острови.

Гърция: Да се сезира съдът в Хага, в случай че Атина и Анкара не решат разногласието си за морските зони

В изявлението си на съвещанието Лагос упрекна Турция в образуване на прекосяването на незаконни мигранти в Европа и подлага на критика турския президент Реджеп Тайип Ердоган поради заканите му да отвори границите на страната /за мигрантите/.

След случая турските управляващи оповестиха, че ще съдят Янис Лагос. Прокурори в столицата Анкара показаха, че против Лагос ще се води следствие за засягане на суверенитета на страната по член 300 от турския Наказателен кодекс.

Гръцкият евродепутат е един от най-известните членове на крайнодясната групировка Златна зора (той я напусна през юли 2019 година - б.ред.). През 2019 година той бе приет за отговорен за нахлуване против център за банкет на бежанци в Атина, отбелязва Анадолската организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР