Европейският парламент днес прие резолюция, която предложи спирането на изграждането

...
Европейският парламент днес прие резолюция, която предложи спирането на изграждането
Коментари Харесай

ЕП предложи спиране на "Северен поток 2"

Европейският парламент през днешния ден одобри резолюция, която предложи прекъсването на построяването на газопровода " Северен поток 2 ", съобщи РИА Новости.

Депутатите от 28-те членки на Европейския съюз на пленарно съвещание в Страсбург одобриха план, импортиран от тяхната латвийска колежка Сандра Калниете през март. В изгода на документа гласоподаваха 402-ма законодатели, срещу – 163-ма, а 89 се въздържаха. В резолюцията се показва, че при вероятно стартиране на тръбата в употреба членки на блока ще станат подвластни от съветските доставки на синьо гориво.

" Русия към този момент не може да се счита за стратегически сътрудник на Европейски Съюз ", взеха решение още депутатите във френския град. Парламентаристите предложиха на Европейската комисия и дипломатическата централа на Европейски Съюз да приготвят пакет от документи за налагане на лични и групови наказания против съветски физически и юридически лица, в случай че Москва продължи с дейности, които нарушават интернационалните правни правила. В пакета са планувани запориране на банкови сметки и парцели, ограничение на достъп до технологии и възбрана за влизане и практикуване на икономическа активност в Европейски Съюз.

" Ние ще можем да преразгледаме днешното решение, когато Москва промени своята политика на скрита и очевидна експанзия, както към членки на Европейски Съюз, по този начин и към съюзни на Общността страни ", обявиха още парламентаристите.

Строителството на " Северен поток 2 " стартира през 2016 година Към днешна дата са издигнати към 800 километра (една трета от целия проект). Тръбата, както се предвиждаше, трябваше да доставя газ от съветското пристанище на Балтийско море Уст Луга до немския порт Грайфсвалд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР