Европейският паричен съюз е заплашен от рецесия, която се задава

...
Европейският паричен съюз е заплашен от рецесия, която се задава
Коментари Харесай

Еврокомисар с мрачна прогноза: Идва краят на еврозоната

Европейският паричен съюз е застрашен от криза, която се задава след пандемията от ковид, която засегна целия свят. Това декларира европейският комисар по стопанската система в Европейска комисия Паоло Джентилони в изявление, оповестено в събота в немския вестник Die Welt.

„ Рецесията става все по-дълбока от предстоящата, а разликите в икономическото развиване на страните от еврозоната стават по-значителни, в сравнение с се очакваше напролет “, сподели еврокомисарят. „ Тук е и мястото страните да бъдат предизвестени, че криза, породена от пандемията, заплашва да унищожи еврозоната “, сподели той.

Според Джентилони динамичността на новите случаи на ковид в Съединени американски щати също е тревожна. „ Съединените щати са наш главен търговски сътрудник, и заради тази причина това развиване на коронаситуацията там е обезпокоително “, сподели той.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лейен излезе с изказване, призовавайки страните от общността „ да създадат всичко допустимо за реализиране на съглашение за бюджета на срещата на върха на Европейски Съюз “ на 17-18 юли.

Джентилони изрази вяра, че с председателството на Германия в Съвета на Европейски Съюз, почнало на 1 юли, този проблем може да бъде решен. „ Времето не чака - сподели той. „ Европа се нуждае от този проект, и то бързо “.

Според прогнозата спадът в общия Брутният вътрешен продукт на страните от еврозоната през 2020 година заради пандемията ще доближи 8,7%. Това е с един % повече от предстоящото напролет. Европейската комисия чака през 2021 година стопанската система на еврозоната да се възвърне с 6,1%, което няма да е задоволително за постигане на индикаторите отпреди рецесията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР