Европейският офис на СЗО призова за увеличаване на усилията за

...
Европейският офис на СЗО призова за увеличаване на усилията за
Коментари Харесай

СЗО: Да не се отменят мерките в Източна Европа; под 40% от здравните работници в България с ваксина


Европейският офис на СЗО прикани за увеличение на напъните за имунизиране в Източна Европа, като предизвести, че " приливната вълна " на вируса Омикрон се насочва на изток и „ в този момент не е моментът за анулация на ограниченията “.

Регионалният шеф на Световната здравна организация Ханс Клуге означи, че през последните две седмици случаите на Covid-19 са се нараснали повече от два пъти в шест страни - Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Русия и Украйна.

" Както се очакваше, вълната от Омикрон се движи на изток. Десет източни държави-членки към този момент са разкрили този вид ", сподели Клуге.

Европейският район на СЗО включва 53 страни, в това число няколко в Централна Азия.

Клуге изрази страдание, че в някои елементи на района използването на имунизациите към момента е относително постепенно. По-малко от 40% от хората над 60 години са приключили серията ваксини в Босна и Херцеговина, България, Киргизстан, Украйна и Узбекистан. Той добави, че в България, Грузия и Северна Македония под 40% от здравните служащи са получили най-малко една доза ваксина за Covid-19, написа БГНЕС.

" Призовавам държавните управления, здравните управляващи и съответните сътрудници да проучат деликатно локалните аргументи, влияещи върху по-ниското търсене и приемане на имунизацията, и да разработят незабавно приспособени интервенции за повишение на % на имунизиране въз основа на характерните за подтекста данни ", съобщи Клуге.

Той акцентира, че в изискванията на " приливна вълна на Омикрон " и " при към момента необятно публикувания на изток Делта " в този момент " не е моментът да отменяме ограниченията, за които знаем, че работят за понижаване на разпространяването на Covid-19 ".

„ Тези ограничения включват отбягване на пренаселени места, носене на маски на закрито, възстановяване на вентилацията и потребление на бързи проби за ранно идентифициране на случаите “, добави Клуге.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР