Европейският ни шампион по борба за младежи Едмонд Назарян беше

...
Европейският ни шампион по борба за младежи Едмонд Назарян беше
Коментари Харесай

Едмонд Назарян избран за Изгряваща звезда за годината от Международната федерация по борба

Европейският ни първенец по битка за младежи Едмонд Назарян беше избран за Изгряваща звезда за годината в класическия жанр от Международната федерация по битка (UWW).

През тази година с изключение на купата на шампионата за младежи в Рим 20-годишният Едмонд завоюва и сребро от европейското и международното състезание за мъже.

На планетарния шампионат в Белград синът на олимпийския ни първенец Армен Назарян преодоля по пътя до сребърния орден в категория до 60 кг олимпийския вицешампион Кенчиро Фумито от Япония, както и класните европейски битки и призьори от огромни шампионати Мурад Мамадов от Aзербайджан и Ерик Торба от Унгария.

За изгряваща звезда в свободния жанр бе определен иранецът Рахман Амузадхалили, който през тази година завоюва международната купа при мъжете единствено на 20-годишна възраст, а също така победи и на шампионата на Азия.

При дамите пък бе отличена 18-годишната Амит Елор от Съединени американски щати, която на 18 години стана първата американка с три трофеи в един сезон - международна шампионки за дами, до 23 години, както и за девойки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР