Европейският надзорен орган по защита на данните (European Data Protection

...
Европейският надзорен орган по защита на данните (European Data Protection
Коментари Харесай

Европейският надзор иска забрана на шпионски софтуери като „Пегас“ в ЕС

Европейският контролен орган по отбрана на данните (European Data Protection Supervisor, EDPS) прикани шпионският програмен продукт „ Пегас “ на израелската компания NSO Group и сходни на него софтуери да бъдат неразрешени в Европейски Съюз, заяви Ройтерс.

" Забраната за създаване и внедряване на шпионски програмен продукт с благоприятни условия на „ Пегас “ в Европейски Съюз би била най-ефективният метод за отбрана на нашите съществени права и свободи ", цитира организацията фрагмент от изказване на EDPS.
Полша: Ще признае ли държавното управление, че е употребило шпионски програмен продукт против съперниците си?
Правителството на Полша е изправено пред възходящ напън да проверява изказванията, че нелегално е употребило против своите съперници мощност...
Прочети повече
В него се споделя също, че потреблението на „ Пегас “ може да докара до невиждано равнище на интервенция, " което може да засегне най-интимните аспекти на всекидневието ".

В средата на лятото на предходната година основаната във Франция неправителствена организация Forbidden Stories и 17 медии в разнообразни страни разгласиха следствие, в което се твърди, че десетки хиляди хора по света може да са били следени от „ Пегас “ - троянски кон за мобилни телефони. Възможно е цел да са били редица ръководители на интернационалните организации, държавни управления и страни, заяви английският вестник „ Гардиън “, който взе участие в журналистическото следствие. Израелската компания NSO Group, която е създала софтуера, твърди, че правото за потребление на „ Пегас “ е предоставено извънредно на страни и държавни организации със особено позволение от израелските управляващи.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР