Европейският концерн Еърбъс и компанията Ай Би Ем представиха първия

...
Европейският концерн Еърбъс и компанията Ай Би Ем представиха първия
Коментари Харесай

Интерактивен робот помощник за пръв път ще се появи на МКС

Европейският тръст " Еърбъс " и компанията Ай Би Ем показаха първия интерактивен мобилен асистент за космонавти, който се споделя CIMON (Crew Interactive MObile companioN), съобщи ТАСС.
 
Роботът с тегло към 5 кг ще бъде доставен на Международната галактическа станция (МКС) този месец.
 

Той е основан от пластмаса и метал благодарение на триизмерно принтиране. CIMON ще извърши първия си полет към МКС през март 2018 година и ще бъде тестван от немския астронават Александър Херст по време на задача на Европейската галактическа организация от юни до октомври т.г.
 

На 21 март от космодрума Байконур е плануван стартът на пилотирания транспортен съд " Союз МС-08 " към МКС. С кораба към станцията ще се насочат съветският космонавт Олег Артемиев и двама астронавти от НАСА - Андрю Фойстел и Ричард Арнолд . Херст ще тръгне за МКС дружно с съветски космонавт и американска астронавтка на борда на пилотирания транспортен съд " Союз МС-09 ", чийто старт е плануван за 6 юни.
 

Както прецизираха от " Еърбъс ", роботът ще употребява технология за изкуствен интелект Watson AI на Ай Би Ем. Благодарение на съществуването на " лице ", глас и изкуствен интелект той може да стане пълностоен " сътрудник " на космонавтите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР