Европейският комисар за единния цифров пазар Андрус Ансип във вторник

...
Европейският комисар за единния цифров пазар Андрус Ансип във вторник
Коментари Харесай

ЕС няма да се отказва от Huawei

Европейският комисар за единния дигитален пазар Андрус Ансип във вторник ще показа рекомендации на Европейската комисия (ЕК) за усилване на контрола върху киберсигурността. В същото време Европейска комисия не има намерение да изисква от страните в Европейски Съюз да се откажат от потреблението на технологии и съоръжение на китайската компания Huawei, заяви " Ройтерс ".

Препоръките, които няма да имат правна мощ, ще подчертаят общия метод на Европейски Съюз към заканите за сигурността, по-специално във връзка с потреблението на мобилни информационни системи от пето потомство - 5G. Европейската комисия има намерение да предложи на европейските страни да засилят координацията на дейностите в региона на кибернетичната сигурност, по-специално усилване на обмена на информация по въпросите на системите 5G. В същото време Европейска комисия няма да търси от страните от Европейски Съюз изоставянето на оборудването на китайската компания Huawei при основаването на мрежи според стандарта 5G.

В Европейски Съюз тематиката за допускане на китайски ИТ корпорации до основаването на 5G мрежи породи по отношение на обвиняванията на Съединени американски щати против Huawei по отношение на съществуването на системи в продуктите на компанията, които се употребяват за шпиониране. Държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео съобщи по-специално, че " потреблението на китайската технология усилва рисковете " и прикани американските съдружници, най-много страните от НАТО, да се откажат от покупките на оборудването на Huawei. Компанията от своя страна съобщи, че няма да нарушават законите на непознати страни.

През последните години Китай интензивно работи по технологията 5G. Комуникационната технология от пето потомство се характеризира с по-висока скорост спрямо 4G и по-ниско закъснение в предаването на сигнала. Освен това към мрежата 5G може да се свърже по-голям брой устройства, в сравнение с към LTE мрежата.

Най-големите производители на смарт телефони са възнамерявали да пуснат джаджи с 5G поддръжка още през 2019 година. Според Ericsson Mobility Report, до края на 2024 година повече от 40% от популацията на света ще живее в зоната на 5G покритие на мрежата, а една четвърт от мобилния трафик ще бъде обработена в тези мрежи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР