Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон е отхвърлила искането

...
Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон е отхвърлила искането
Коментари Харесай

Илва Йохансон отхвърли искането за финансиране на подсилване на оградата по българо-турската граница


Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон е отхвърлила настояването на австрийския канцлер Карл Нехамер за финансиране на спомагателното създаване на оградата по българо-турската граница, съобщи австрийската организация АПА.

„ В бюджета на Европейския съюз за това не са планувани средства. Ако харчим пари за стени и огради, няма да ни останат за други неща “, е декларирала Йохансон, представена от АПА. Това изявление тя е направила преди неофициалната среща на министрите на вътрешните работи на страните членки н Европейския съюз, провеждаща се през днешния ден в Стокхолм, Швеция.

Днес министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е повторил настояването на Австрия за отпущането на европейски средства, показва АПА. Агенцията добавя, че съгласно министъра по тематиката са се състояли оживени диспути, като в края им е имало „ оживление по случая “.

Много страни, чиито граници са и външни граници на Европейски Съюз, имат потребност от помощ, е подчертал австрийският министър вътрешен министър. „ Мисля, че доста страни ще имат интерес границата да стане по-добре охранявана “, е декларирал министърът, визирайки българо-турската граница.

За тази цел е нужна поддръжката на Европейската комисия „ в разнообразни аспекти “, да вземем за пример за механически уреди, само че и по въпроса „ отнасящ се за оградите “.

Австрийското радио и телевизия ОРФ цитира и изказване на Карнер, направено преди днешната среща с сътрудниците му от Европейския съюз.

„ В Австрия натиснахме спирачката на бежанците, в този момент се нуждаем от ограничения в Европа, с които да се борим против злоупотребите с този статут “, е декларирал той, визирайки бежанския статут.

Карнер още веднъж е сложил въпроса за създаване на пилотен европейски план - по този начин наречената „ Директива за отвод “, която ще помогне всички, които идват нелегално в Европа по стопански аргументи, да бъдат връщани още на външните граници на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР