Европейският комисар по преодоляване на кризи Янез Ленарчич каза в

...
Европейският комисар по преодоляване на кризи Янез Ленарчич каза в
Коментари Харесай

ЕС все още няма доказателства, че Агенцията за палестинците работи с Хамас

Европейският комисар по превъзмогване на рецесии Янез Ленарчич сподели в четвъртък, че не е видял доказателства от Израел , които да поддържат обвиняванията против личния състав на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, оповестява " Ройтерс ".

Припомняме, че организацията, която дава помощ и услуги на палестински бежанци в Газа и в целия район, е в рецесия, откогато Израел упрекна стотици нейни чиновници в присъединяване в офанзивите на " Хамас " на 7 октомври.
 Израел преброи 450 чиновници на Организация на обединените нации, сътрудничили на
Израел преброи 450 чиновници на Организация на обединените нации, сътрудничили на " Хамас "

Външният министър на Израел сподели в понеделник, че е отзовал посланика на страната в Организация на обединените нации

Твърденията накараха най-големия донор поставяйки бъдещето на организацията под подозрение.

Ръководителят на Агенцията Филип Лазарини по-рано този месец изрази внимателен оптимизъм, че някои донори скоро ще се завърнат, макар че американски чиновници споделиха, че паузата на Вашингтон във финансирането може да стане непрекъсната заради опозицията в Конгреса.

Изпълнителната комисия на Европейски Съюз е водещ донор след Съединените щати . На 1 март тя съобщи, че ще заплати 50 милиона евро на организацията, само че ще задържи 32 милиона евро, до момента в който се занимава с израелските обвинявания.
 Агенцията за палестинските бежанци на Организация на обединените нации е пред тежка финансова рецесия
Агенцията за палестинските бежанци на Организация на обединените нации е пред тежка финансова рецесия

Шефът й моли за обновяване на финансирането

" Дори в случай че тези обвинявания в края на деня се окажат правилни, това не значи, че Агенцията е причинителят ", сподели Ленарчич пред публицисти.

В този случай Ленарчич сподели, че самостоятелната отчетност ще бъде по-скоро в реда на нещата, в сравнение с в резюме правораздаване - и " незаменимата " организация ще бъде помолена да почисти и да продължи.

" Агенцията реагира вярно, неотложно, дейно. Предприе няколко ограничения. Има следствие. Има обзор. Засега сме удовлетворени от всичко това ", сподели Ленарчич.
 Al-Arabiya:
Al-Arabiya: " Хамас " одобри съглашение за помирение в Газа с освобождение на заложниците

Надежда за мир в Близкия изток

Израел стартира война против " Хамас " в отговор на офанзивата през октомври, по време на която бойци убиха 1200 души и заловиха повече от 250 заложници, съгласно израелските данни.

Здравните управляващи в Газа споделиха в четвъртък, че повече от 100 000 палестинци са били убити или ранени , откогато Израел стартира военната си атака против анклава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР