Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) спечели с 2:1 при визитата

...
Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) спечели с 2:1 при визитата
Коментари Харесай

Реал отново надигра ПСЖ и продължава напред

Европейският клубен първенец Реал (Мадрид) завоюва с 2:1 при визитата си на ПСЖ в реванш от осминафиналите на Шампионската лига и постави завършек на фантазията на парижани, че могат да завоюват шампионата този сезон. „ Кралете” бяха победили с 3:1 в първия мач и отстраниха френския гранд с общ резултат 5:2, продължавайки към четвъртфиналите.

Парижани владееха повече топката първоначално, а „ белите” разчитаха на бързи контраатаки, при първите от които пропуски поредно направиха Асенсио и Карим Бензема, който записа мач №100 за Реал в Шампионската лига. В 17-ата минута Кристиано Роналдо изиска дузпа след двойно подаване с Лукас Васкес и рухване в наказателното поле, само че не я получи. Минута по-късно вратарят Ареола избави отклонена от Серхио Рамос топка при центриране на Карвахал. При добавката пък Роналдо пропусна, написа "Блиц ".

Домакините не застрашаваха съществено вратата на Кейлор Навас, а в 38-ата минута Бензема излезе самичък против Ареола, който избави удара на французина. След това Ди Мария, Кавани и Мбапе направиха пропуски за парижани.

Играчите на Унай Емери натиснаха след почивката, само че още веднъж не създаваха рискове, а при контраофанзива на гостите Лукас Васкес центрира на втората греда и Кристиано Роналдо (51) осъществя с глава за 0:1.

В 58-ата минута Кавани шутира неопределено, а две минути по-късно Навас се намеси уверено след рисково центриране на Юри Берчиче. В 66-ата минута Марко Верати реагира бурно за неполучен фаул и немският арбитър Феликс Брих изгони италианеца с втори жълт картон. Три минути по-късно Асенсио нацели дясната греда на вратата на Ареола с удар от междинна отдалеченост.

С човек по-малко на терена ПСЖ изравни посредством Единсон Кавани (71), който се разписа при безредие в наказателното поле на гостите. Тиаго Силва игра с глава, резервата Хавиер Пасторе шутира, а Каземиро мазета в крайници на Кавани и уругваецът вкара за 1:1.

В 74-ата минута Бензема и Роналдо излязоха в офанзива против един защитник на ПСЖ. Французинът обаче не пожела да подаде на португалеца и шутира неопределено. Шест минути по-късно Рабио не съумя да почисти при центриране и Каземиро (80) вкара за 1:2 след рикошет в тялото на Маркиньос. В 83-ата минута гостите можеше да създадат триумфа си още по-убедителен, само че Лукас Васкес нацели гредата.

В последна сметка до други попадения не се стигна и Реал (Мадрид) се класира за четвъртфиналите на конкуренцията, която завоюва в последните два сезона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР