Европейският клон на FTX, FTX EU създаде нов уебсайт, който

...
Европейският клон на FTX, FTX EU създаде нов уебсайт, който
Коментари Харесай

FTX EU стартира уебсайт за искания за изтегляне на средствата след срива на FTX

Европейският клон на FTX, FTX EU сътвори нов уеб страница, който разрешава на европейските клиенти да подадат настояванията си за изтегляне на средствата им.

Този ход идва близо пет месеца откакто световната платформа за търговия FTX се срина и банкрутира през ноември 2022 година

FTX EU беше утвърдена от кипърския регулатор едвам през март 2022 година, към седем месеца преди срутва на FTX, заради което не е ясно какъв брой консуматори са наранени.

Името на домейна на новия уеб страницата на FTX EU, ftxeurope.eu , беше утвърдено от кипърската комисия за скъпи бумаги и тържища. Уебсайтът ще се употребява единствено за всички клиенти на FTX EU LTD да предявят искания към техните фиатни салда. Интернет страницата няма да предлага никакви други артикули или услуги, както се показва в имейл, получен от FTX Europe.

FTX Japan, друго дъщерно сдружение, към този момент възвърне средствата на някои от засегнатите клиенти като в края на февруари разреши да бъдат изтеглени средства в размер на към $50 милиона.

Фалит на FTX EU и FTX Group

Кипърският регулаторен орган изиска от FTX EU да прекрати активността си на 9 ноември, малко преди FTX Group и нейните 130 свързани сдружения (включително FTX EU) публично да разгласят банкрут на 11 ноември. Въпреки че FTX EU функционираше единствено няколко месеца, платформата се сблъска със сходни провокации като своята компания-майка, която беше наранена от регулаторни рестрикции в доста страни, което докара до забележителен спад в размерите на търговия.


 


Сривът на FTX породи опасения измежду клиентите и регулаторните органи по отношение на рисковете, свързани с търговията на крипто тържища. Индустрията е изправена пред засилен надзор от страна на регулаторните органи по целия свят. Някои държавни управления даже се стремят да забранят или лимитират достъпа до криптовалути .

Тъй като промишлеността продължава да се развива, тържищата и регулаторните органи би трябвало да работят дружно, с цел да подсигуряват сигурността на потребителите и стабилността на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР