Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписа на 27 февруари гаранционни споразумения

...
Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписа на 27 февруари гаранционни споразумения
Коментари Харесай

Европейският инвестиционен фонд подписа гаранционни споразумения с три български банки

Европейският капиталов фонд (ЕИФ) подписа на 27 февруари гаранционни съглашения с " УниКредит Булбанк ", с ОББ и с " ПроКредит Банк ". Гаранционните съглашения покриват до 50% от риска по банкови гаранции, акредитиви и други документарни търговски покупко-продажби на дребни и междинни предприятия, които трите банки финансират по програмата " Джереми ". Максималното равнище на една договорка, която ще получава такова облекчение е 3 млн. евро.

По подписаните с ЕИФ гаранционни съглашения лимита за ОББ е 70 млн. Евро, а за " УниКредит Булбанк " - 100 млн. евро.

Според шефа на направление " Корпоративно, капиталово и частно банкиране " на " УниКредит Булбанк " Ралука Попепску с помощта на подписаното съглашение банката ще може да предложи на клиентите си преференциални условия във връзка с условията за поръчителство по издаване на условни предели за банкови гаранции, акредитиви и оборотно финансиране

Десислава Симеонова, изпълнителен шеф " Малки и междинни предприятия и корпоративен сегмент " на ОББ съобщи, че сегашното съглашение с ЕИФ е седмо подред за банката. " Благодарение на него ние ще продължим да предлагаме на нашите клиенти артикули с преференциални условия, изпълнявайки една от главните ни цели - да поддържаме развиването на дребните и междинни предприятия в България. Към момента, по стратегии на ЕИФ ОББ е финансирала над 5500 предприятия за над 650 милиона евро ", сподели Симеонова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР