Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще се срещне с премиера

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши ще се срещне с премиера
Коментари Харесай

Кьовеши пристига в Министерския съвет за среща с Петков утре

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши ще се срещне с премиера Кирил Петков в Министерския съвет на следващия ден, оповестяват от държавната пресслужба.

Двамата ще обсъдят целите на държавното управление за битка с корупцията и за правосъдна промяна и опциите за взаимоотношение сред двете институции.

Първоначално за визитата на Кьовеши у нас съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова в неделя. Тогава пред Nova тя сподели, че ще се разисква преструктурирането на Антикорупционната комисия. „ Едно от значимите неща, върху които работим, е Антикорупционната комисия да може да сезира директно европейските прокурори, когато установи корупционни закононарушения с европейски средства “, изясни тогава Йорданова.

Последния път, в който Кьовеши посети България, беше през юни предходната година. Визитата ѝ включваше срещи с Иван Гешев и със служебния министър на правораздаването Янаки Стоилов. Тогава изясни, че Европейската прокуратура няма да се намесва в работата на българското държавно обвиняване, а ще сътрудничи по съблюдаване на нормативната уредба.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР