Европейският главен прокурор да се заеме с истински проверки, а

...
Европейският главен прокурор да се заеме с истински проверки, а
Коментари Харесай

Елена Йончева ще иска от Кьовеши да провери как се строят българските пътища

Европейският основен прокурор да се заеме с същински инспекции, а освен по документи, за качеството на строителството на български пътища. За това ще упорства българският евродепутат от Българска социалистическа партия Елена Йончева.

" Брюксел управлява документите, само че не и самите пътища. Това е казусът. Нужно е европейският основен прокурор да се заеме с същински инспекции: пробите от пътищата би трябвало да се съпоставят със строителните проекти ", кава Йончева пред швейцарския вестник " Тагесанцайгер ". Текстът беше разпратен до българските медии в превод на български език от нейния офис.

" Сега Европейският съюз има нов основен прокурор – румънката Лаура Кьовеши, която е водила борба против корумпираните политици в личната си страна. Аз ще се срещна с нея и ще ѝ предам събраните документи ", споделя Йончева във връзка злополуката в Искърското дефиле при Своге с 16 жертви и самодейността на Българска социалистическа партия проби от асфалта да бъдат изпратени за проучване в лаборатория в чужбина.

Пред изданието тя споделя, че има и други нарушавания и изрежда изявленията за парцелите на властта, както и воденото против нея следствие за пране на пари. " В България не убиват публицисти – държавното управление има други средства да ги унищожава. Те получават закани или се прави по този начин, че да не могат да си намерят работа ", споделя Йончева пред изданието.

Запитана какво би споделила на новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Йончева дава отговор: " Помогнете ни, госпожо Фон дер Лайен! " Не е задоволително да се вършат единствено изказвания ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР