Европейският фонд за възстановяване от пандемия (Next Generation EU) и

...
Европейският фонд за възстановяване от пандемия (Next Generation EU) и
Коментари Харесай

Еврокомисарят по икономика: Изтокът и Югът са по-стабилни от Северна и Централна Европа

Европейският фонд за възобновяване от пандемия (Next Generation EU) и спорът в Украйна трансформираха картата на икономическия напредък в Европейския съюз. Това съобщи еврокомисарят по икономическите въпроси Паоло Джентилони. „ През 2023 година растежът на стопанската система беше слаб, в 11 страни беше негативен, а в този момент сме в среда на слаб напредък, сподели той в изявление за испанския вестик EL PAÍS.

„ Европейските фондове Next Generation EU и войната в Украйна трансформираха картата на икономическия напредък в Европа - страните от Северна Европа, Балтика и Централна Европа, т.е. Германия и Австрия, сега изпитват усложнения “, разяснява той и прибавя: „ Страните с по-силен напредък са част от „ страните от изтока и юга, изключително Испания, Португалия и Гърция, като Италия и Франция се държат добре. Това е нетрадиционна диаграма на растежа. “

Според Джентилони някои от основите на икономическия триумф на Германия са сложени под въпрос. Той изрази мнение, че обстановката в Испания е по-добра, в сравнение с в други страни от Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР