Европейският диалог с турския президент трябва да бъде продължен и

...
Европейският диалог с турския президент трябва да бъде продължен и
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Европейският диалог с турския президент трябва да бъде продължен

" Европейският разговор с турския президент би трябвало да бъде удължен и срещата във Варна Европейски Съюз – Анкара е нужна ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов преди началото на Европейския съвет в Брюксел.

Решението за срещата във Варна на 26 март би трябвало да бъде взето късно през днешния ден, по време на вечерята на евролидерите. Забавянето е съзнателно поради напрежението сред Турция и надлежно Гърция и Кипър.

Точно това би трябвало да е акцент в инициираната от България среща във Варна, с цел да бъдат нормализирани връзките с турския президент Ердоган. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на среща тази заран с ръководителя на Съвета Доналд Туск.

„ Среща ще има, най-малко на този стадий. Това е може би една от последните благоприятни условия да останем в разговор. Аз съм си сложил една единствена цел, която също доста мъчно върви да се осъществя все още. Това е продължаването на съглашението за мигрантите и изплащането на това, което поехме като ангажимент към турската страна за тези три милиона и половина мигранти”, съобщи министър председателят Борисов.

Евролидерите през днешния ден носят бели лентички на реверите – на тях е изписано 22 март. Те припомнят терористичните офанзиви в Брюксел тъкмо преди 2 години. 32 души починаха тогава, десетки бяха ранени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР