"Европейският данъкоплатец, в това число и ние българите, се бръкнахме

...
"Европейският данъкоплатец, в това число и ние българите, се бръкнахме
Коментари Харесай

Отново ще броят природата в частни имоти за 17 млн. лв. с ДДС

"Европейският поданик, включително и ние българите, се бръкнахме още веднъж в джоба, с цел да има преброяване на природата съгласно европейските наставления, регламентиращи НАТУРА 2000. Броенето за 17 млн. лева с Данък добавена стойност на естествени местообитания, растения, животни и птици би трябвало да покаже това, което е сега по нашите земи и парцели ".

Това се споделя в известие от Национална Асоциация "Българско Черноморие ", което публикуваме без редакторска интервенция.

"Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС), която ще връчи парите на определения победител за оценка положението на природата в България, съгласно НАБЧ работи по „ …некои съображения… “ (цитат от другаря Тодор Живков). Допуснат за присъединяване в състезанието е консорциум „ ЕНВИМОН “ с фронтмен компания „ Портфолио Проджект Мениджмънт “ ЕООД. В медиите към този момент излезе обява, че през 2015 година тази компания, в съдружничество с компании на Българска комунистическа партия водач от Благоевград и експерти назначени на заплати в ИБЕИ, са гушнали 5,1 млн. лева с Данък добавена стойност с цел да изработят План, с който да се ръководи Национален Парк Рила. План няма, само че парите са изтекли по предопределение. Странно за какво за метеоролозите важи правилото „ пари няма действайте “, а за природо-преброяващите експерти пари бол.

В консорциум „ ЕНВИМОН “, като експерти са поканени приятели от Сърбия и Гърция. Сърбия към момента не е членка на Европейски Съюз, там НАТУРА 2000 няма, само че с цел да ни дават ум за какво да не ги поканим сърбите. България е демократична и демократична!

Поръчката е разграничена на три обособени позиции:

(1) За „ Анализи и изследвания на типовете и видовете местообитания “. Има двама претенденти: 1. Консорциум ДЗЗД „ ЕНВИМОН “ формиран от: „ Портфолио Проджект Мениджмънт “ ЕООД (България), „ Илорики КО” (Гърция), „ Евро линк и Ко” ООД (България), “Левер дивелопмент консултантс “ АД (Гърция), Институт за биологични проучвания „ СИНИША СТАНКОВИЧ “ към Белградския университет (Сърбия) и 2. Търговско Обединение (Консорциум) „ ДИКОН – УБА НАТУРА “, формирано от „ Дикон Груп” ЕООД (България) и Умвелтбундесамт ГмбХ (Федерална Агенция по околна среда, Австрия).

Да сте чули в Австрия да има спор сред природата и развиването на зимните ски курорти? Как ли го вършат австрийците и агнето цяло и вълкът утолен?!

(2) „ Анализи и изследвания на типовете птици в България “. Има трима претенденти: 1. Консорциум ДЗЗД „ ЕНВИМОН “ формиран от: „ Портфолио Проджект Мениджмънт “ ЕООД (България), „ Илорики КО” (Гърция), „ Евро линк и Ко” ООД (България), “Левер дивелопмент консултантс “ АД (Гърция), Институт за биологични проучвания „ СИНИША СТАНКОВИЧ “ към Белградския университет (Сърбия); 2. Търговско Обединение (Консорциум) „ ДИКОН-ПАРТИЦИП “, формирано от „ Дикон Груп” ЕООД (България) и Партицип ГмбХ (Германия). В Германия доста огромна част от НАТУРА 2000 се ръководи от притежателите на парцели. В България на този стадий на държавническо мислене, това не се случва. Собственика е никой, и е задължен да пази и да подарява, а в парцела му се разпореждат пишман (подходящ за случая турцизъм) природозащитници. 3. ЕНВЕКО СА (Гърция).

(3) „ Контрол и валидиране на резултатите от осъществените разбори и изследвания на типовете и естествените местообитания в България “. Включени са и птиците. За тази обособена позиция претендентите, състезанието и резултатите от решението на комисията към Изпълнителна агенция по околна среда са забулени в загадка! Няма протоколи, няма обявени претенденти, няма нищо с изключение на заглавие! Най-вероятно към този момент сте разбрали за какво. Тази позиция ще избере проверяващите на изпълнителите на разбора на природата. Най-вероятно тези проверяващи ще бъдат секрети сътрудници. Това е вторият претекст НАБЧ да смята, че Изпълнителна агенция по околна среда и определената от нея комисия работят по „ …некой съображения… “. Балканска му работа!

Официално сезираме Изпълнителната организация по околна среда за:

1. Да не се разпореждат поръчки на компании, които са взели пари и не са си свършили работата. Обикновения човек ще бъде гонен от Национална агенция за приходите до гроб с цел да си заплати отговорностите към страната, в това време компании взели 5,1 млн. лева и несвършили работа да се позволяват да вземат още 17 млн. лева Ако Изпълнителна агенция по околна среда не е схванала за коя компания става въпрос и за кой консорциум, може да направи информация в Министерство на околната среда и водите, може да попита Дирекция „ Национален парк Рила “ и в краен случай може да попита и НАБЧ;

2. Да отговори обществено и ясно, за какво не се демонстрира на обществеността, кой е кандидатствал и даже може би спечелил обособената позиция за Контрол и валидиране на резултатите от осъществените разбори и изследвания на птиците, типовете и естествените местообитания в България. Тази загадъчност, която съществува сега буди съмнения, че би трябвало да има избрани контрольори за избрани спечелили другите две позиции.

Държавата незабавно да одобри Подхода за ръководство на зони НАТУРА 2000, чието ръководство се реализира и с присъединяване на притежателите. Политиците не трябва да изговарят „ няма политическа воля “. В цяла Европа като се изключи България и Румъния зона НАТУРА се ръководи от притежателите благодарение на експерти – биолози, зоолози и еколози.

Сега ще се дадат доста пари за оценка на природата в България. Задължително е притежателя да бъде осведомен по кое време неговия парцел е бъде обследван и да се изясни на притежателя, каква изгода има, че е опазил природата. Ако изгодата е за други то дано другите, ползващи изгодата, да му заплатят. Безплатно сирене има единствено в клопката за мишки!!! ", приключва известието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР