Европейският авиационен регулатор призова в сряда всички авиокомпании да избягват

...
Европейският авиационен регулатор призова в сряда всички авиокомпании да избягват
Коментари Харесай

Европейският авиорегулатор призова всички авиокомпании да избягват Беларус

Европейският авиационен регулатор прикани в сряда всички самолетни компании да заобикалят въздушното пространство на Беларус от съображения за сигурност, като съобщи, че насилственото е сложило под въпрос способността на страната да обезпечи безвредно небе, оповестява " Ройтерс ".

Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA) съобщи, че поучава самолетните компании от Европейски Съюз, както и превозвачите отвън Европейски Съюз , които летят до или от блока, да заобикалят тези въздушни пътища, с изключение на при незабавни случаи .

" Обстоятелствата към това деяние слагат съществени подозрения в зачитането, което Беларус демонстрира към интернационалните правила за гражданската авиация ", съобщи EASA в бюлетин за сигурност.

" Действията, подхванати от Беларус, съставляват нараснал риск за сигурността на полета (Ryanair) и слагат под въпрос способността на Беларус да дава безвредни аеронавигационни услуги. "
 Тъмни облаци над беларуската самолетна компания
Тъмни облаци над беларуската самолетна компания

Политика на Лондон против Лукашенко

Европейските самолетни компании започнаха да пренасочват полетите във вторник, защото интернационалното отвращение против Минск се усилва след ареста публицист отстъпник в неделя.

В понеделник министрите на Европейски Съюз приканиха превозвачите на Европейски Съюз да заобикалят полетите над Беларус и обявиха, че ще забранят на беларуските самолетните компании да летят до Европейски Съюз, макар че към момента не са признати публични ограничения преди транспортната среща на 3 юни.

Намесата на EASA от съображения за безопаснос т е обособена от министерската опасност от политически наказания и включва самолетни компании отвън Европейски Съюз, които не престават в някои случаи да летят над Беларус - част от главния кулоар сред Азия и Европа .

Насоките на EASA обаче не са наложителни.

Длъжностните лица в Беларус не бяха разполагаем незабавно за коментар по предизвестието на EASA. Президентът Александър Лукашенко по-рано в сряда упрекна " недоброжелателите " на страната, че се пробват да задушат Беларус .
 Лукашенко упреква зложелателите на страната в задушаване на Беларус
Лукашенко упреква зложелателите на страната в задушаване на Беларус

Принудил приземяването на самолета, тъй като защитавал хората
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР