Европейският авиационен регулатор потвърди съвета на авиокомпаниите за повишено внимание

...
Европейският авиационен регулатор потвърди съвета на авиокомпаниите за повишено внимание
Коментари Харесай

Европейският авиорегулатор препоръчва повишено внимание в небето над Иран и Израел

Европейският авиационен регулатор удостовери съвета на самолетните компании за нараснало внимание във въздушните пространства на Израел и Иран , оповестява " Ройтерс ".

Той обаче посочи, че е нямало риск за гражданските полети по време на напрежението през уикенда, когато Иран изстреля стотици ракети и дронове против Израел.

Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA) съобщи, че тя и Европейската комисия ще " продължат да наблюдават от близко обстановката, с цел да оценят всички евентуални опасности за сигурността на операторите на въздухоплавателни средства в Европейски Съюз и да бъдат подготвени да работят съгласно потребностите ".

Насоките на EASA, които към този момент са в действие за самолетните компании в Израел и Иран, не престават да се ползват.

Те включват проявление на нараснало внимание и следене на всички налични аеронавигационни изявления за Израел и прилежащото въздушно пространство до 100 морски благи към страната.
 Въздушният трафик е нарушен в района на Близкия изток
Въздушният трафик е нарушен в района на Близкия изток

Русия не е била известена от Техеран за офанзивата

За Иран се предлага нараснало внимание и се отбелязва, че " продължава да има повишен капацитет за неверни калкулации и/или неправилна идентификация " във въздушното пространство над иранската столица Техеран.

преустановиха някои от полетите си след с над 300 ракети и дронове, които бяха свалени най-вече от подкрепяната от Съединени американски щати система за противоракетна защита на Израел или нейните съдружници, преди да доближат израелското въздушно пространство.

Атаката беше в отговор на хипотетичен  срещу консулството на Иран в Сирия на 1 април , при който бяха убити седем командири и офицери от Иранската революционна армия.

EASA уточни, че всички наранени въздушни пространства - Израел, Ливан, Йордания, Ирак и Иран - са били затворени от съответните управляващи през съответния интервал.

" В нито един миг не е имало риск за прелитането на гражданската авиация " , твърдят от организацията. Прелитането включва директно прекосяване на въздухоплавателно средство през въздушното пространство, нормално на огромна крейсерска височина.

Всички ограничения за краткотрайно затваряне на въздушни пространства, наложени през уикенда, са отпаднали от през вчерашния ден.
 Йордания, Ирак и Ливан възобновиха въздушния трафик
Йордания, Ирак и Ливан възобновиха въздушния трафик

Рисковете за сигурността към този момент са преодолени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР