Европейския съюз забранява на руснаците да внасят колите си и

...
Европейския съюз забранява на руснаците да внасят колите си и
Коментари Харесай

Захарова и Медведев коментират забрана руснаците да влизат с колите си в ЕС

Европейския съюз не разрешава на руснаците да внасят колите си и някои персонални движимости в блока. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова назова тези ограничавания " расистки ", а Дмитрий Медведев предложи в отговор да бъдат прекъснати всички дипломатически връзки с Европейски Съюз, предава Ройтерс.

В обяснителна записка към своите правила по отношение на глобите, наложени поради войната в Украйна, Европейската комисия сподели, че на руснаците краткотрайно е неразрешено да внасят някои персонални движимости или транспортни средства в 27-членния Европейски Съюз.

Приложението, посочено в съвета, също наподобява не разрешава вноса на голям брой продукти, които биха могли да бъдат с двойна приложимост, дружно с по-обикновени продукти като грим, паста за зъби, дезодоранти, тоалетна хартия и мобилни телефони .

" Това е просто расизъм ", сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова по отношение на съвета на Комисията. " Това е чисто и просто расизъм.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев сподели, че Европейски Съюз преди малко се е изплюл в лицето на всички руснаци, заявявайки, че ги третират като " полуживотни с неприятна генетика ".

" Какво да вършим? Разбира се, да не вкарваме ответни ограничавания за жителите на Европейски Съюз, ние не сме расисти ", сподели Медведев. " Би било по-добре просто да преустановим дипломатическите връзки с Европейски Съюз за известно време. "

Западът наложи строги наказания на Русия, откакто Путин започна пълномащабната инвазия в Украйна през 2022 година Москва споделя, че глобите и конфискацията на съветска благосъстоятелност се равняват на оповестяване на икономическа война.

Кремъл се зарече, че Русия, чиято стопанска система се чака да пораства тази година, в никакъв случай няма да се преклони пред Запада във връзка с Украйна.

В лист за въпроси и отговори Европейската комисия попита: " Могат ли съветски жители краткотрайно да внасят в Съюза персонални движимости и транспортни средства, изброени в приложение XXI и предмет на възбраната в член 3i от Регламент 833/2014 на Съвета, например за туристически пътувания? "

" Не. Член 3i от Регламент 833/2014 на Съвета не разрешава закупуването, вноса или прехвърлянето, директно или непряко, на артикули, изброени в приложение XXI към регламента, в случай че произлизат от Русия или се изнасят от Русия. Това включва моторни транспортни средства ( автомобили), попадащи под код по КН 8703. "

Запитан за използването на разпоредбите, представител на Комисията сподели, че облеклата, носени от някой, пресичащ границата, е малко евентуално да са ориентирани към заобикаляне на глобите.

" Това е друга обстановка от скъпа кола ", сподели представителят.

Някои руснаци споделят, че Западът от време на време оказва помощ на Кремъл , като наподобява, че показва всички съветски жители като врагове, които би трябвало да бъдат осъдени за война, върху която те нямат думата.
 Медведев заприказва за повтаряне на 11 септември в Съединени американски щати, само че с нуклеарни оръжия
Медведев заприказва за повтаряне на 11 септември в Съединени американски щати, само че с нуклеарни оръжия

" И тогава ще е това. Край на играта. Ще би трябвало единствено да се съберат пари за нов монумент на Кота нула "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР