Европейския съюз даде ясен знак, че държавите членки говорим в

...
Европейския съюз даде ясен знак, че държавите членки говорим в
Коментари Харесай

Премиерът Петков в Брюксел: ЕС е единен, че Русия не може да остане безнаказана и трябва да плати цената за агресията си срещу Украйна

Европейския съюз даде явен знак, че страните членки приказваме в един глас и сме безапелационни, че Руската федерация не може да остане безнаказана. Всяка такава експанзия би трябвало да има цена. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков пред публицисти след изключителната среща на членовете на Европейския съвет, представен от пресцентъра на Министерски съвет. В Брюксел европейските водачи одобриха наказания против Руската федерация поради непровокираната и неоправдана военна експанзия по отношение на Украйна.

" При такова нахлуване и загуба на хора, на което сме очевидци - през вчерашния ден на масата в Европейския съвет нямаше глас за меки ограничения ", означи Петков. Премиерът добави, че не престават полемиките към съответните наказания, само че беше безапелационен, че те ще обиден огромни браншове на съветската стопанска система и активи на хора, имащи отношение към решението за експанзия по отношение на Украйна.

Премиерът Кирил Петков уточни, че в България към този момент работи щаб в Министерството на външните работи, който в съгласуваност с Министерството на нововъведенията и растежа, непрекъснато работи за оказване на помощ на българи от Украйна, поискали да се върнат у нас. Петков добави, че България, както и останалите страни от Европейски Съюз, има подготвеност да посрещне украински жители, бягащи от спора в родината си.

" Всички водачи на Европейския съвет през вчерашния ден споделихме, че е значимо семействата у дома да не бъдат наранени ", посочи още министър председателят. В този подтекст министър-председателят означи, че във връзка с енергийната сигурност българският интерес е над всичко. Затова е разговарял с гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис, тъй че допустимо най-бързо да завърши построяването на гръцката газова връзка.

Премиерът Кирил Петков акцентира, че точно в актуалната рецесия България би трябвало да предприеме дейности във връзка с попълване на дефицитите в армията си. Кирил Петков разясни, че следва да бъдат взети решения на равнище НАТО за обстановката с Украйна, като посочи, че боен спор НАТО-Русия няма да има. Петков още веднъж напомни, че координацията се случва на равнище НАТО, като посочи, че България е рамкова страна и в този подтекст взе участие със лични сили.

Същевременно министър председателят уточни и смисъла на противодействието против хибридните офанзиви, в това число от политически партии и неправителствени организации, които по думите му ще се пробват да вършат раздор в единната европейска позиция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР