Европейския регламент за защита на личните данни, който трябва да

...
Европейския регламент за защита на личните данни, който трябва да
Коментари Харесай

Еврорегламентът за защита на личните данни има пряко действие и не налага законови промени

Европейския правилник за отбрана на персоналните данни, който би трябвало да се ползва у нас от 25 май, има директно деяние и неговите правила влизат автоматизирано в действие. В този случай не е належащо синхронизиране на нашия закон или на законодателствата на държавите-членки с него. Това изясни в предаването „ Преди всички “ Християн Митев, заместник-председател на правната комисия в Народното събрание, който разяснява тематиката за готовността ни да защитим персоналните данни.

Запитан има ли риск до 25 май законодателните промени, касаещи променения режим за отбрана на персоналните данни да не са към момента в дневния ред на Народното събрание Християн Митев заявява готовността на правната комисия и Народното събрание да прегледа по най-бързия метод тези промени, когато бъдат импортирани. Митев акцентира, че таман поради директното деяние на регламента не споделя опасенията на обособени институции, че България може да бъде глобена. Промените към момента не са признати от Министерския съвет, с цел да могат да бъдат импортирани в Народното събрание, посочи той:

" Те могат да бъдат направени в незабавен порядък и оптимално бързо да бъдат признати. Пак споделям, без значение дали ще бъдат признати до 25 май или не, регламентът има директно деяние и не е належащо да синхронизираме законодателството си. Това по-скоро се прави с оглед запознаване на субектите с всички елементи, които са в регламента, с оглед по-лесното разбиране на нашия Закон за отбрана на персоналните данни, в сравнение с самия европейски правилник. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР