Европейските здравни служители предупредиха, че новият, силно мутирал вариант на

...
Европейските здравни служители предупредиха, че новият, силно мутирал вариант на
Коментари Харесай

Европа предупреждава за нов, силно мутирал щам на COVID

Европейските здравни чиновници предизвестиха, че новият, мощно мутирал вид на ковид Пирола циркулира на континент а и може да е причина за повишение на случаите на Covid-19, написа " Блумбърг ".

Щамът, публично наименуван BA.2.86, беше открит спорадично през август и може да бъде фактор за неотдавнашното видимо нарастване на инфекциите, се споделя в изказване на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.

Длъжностни лица от Европа и другаде предизвикват страните да удвоят напъните за имунизиране против Covid - изключително за хора, изложени на риск от съществено заболяване - с наближаването на есента и зимата в Северното полукълбо.
 Нов вариант на COVID-19 е регистриран във Франция
Нов вариант на COVID-19 е регистриран във Франция

Властите вземат ограничения

Няма доказателства, че нововъзникващите разновидности са свързани с по-тежко заболяване или понижаване на успеваемостта на имунизацията, сподели в изказването шефът на ECDC Андреа Амон.

Все отново неотдавнашното повишаване на инфекциите идва във време на увеличени пътувания и огромни събирания - и съответствува с отчетите за отслабваща имунологична отбрана, сподели организацията.

Европа също означи спад в напъните за наблюдаване на Covid тази година , което евентуално затруднява политиците да реагират бързо на зараждащи закани от вируса.

Учените следят деликатно новия вариант, тъй като има доста нови разновидности , което усилва опцията да се популяризира. Твърде рано е обаче да се разбере до каква степен се предава или дали провокира по-тежки признаци от по-старите разновидности, съгласно изказване на Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите предходната седмица.
 Мозъчна мъгла от дълъг Коронавирус може да е породена от кръвни съсиреци
Мозъчна мъгла от дълъг Коронавирус може да е породена от кръвни съсиреци

Изследване демонстрира доказателства при хора, приети в болница с COVID-19, които по-късно страдат от когнитивни проблеми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР