Европейските страни трябва да бъдат много по-подготвени за конфронтация с

...
Европейските страни трябва да бъдат много по-подготвени за конфронтация с
Коментари Харесай

Балтийските държави са за задължителна военна служба в страните-членки на ЕС и НАТО

Европейските страни би трябвало да бъдат доста по-подготвени за борба с Русия, а това изисква поредност от ограничения. Държавите-членки на НАТО в Европа би трябвало да върнат военните разноски „ на равнищата от Студената война “ и „ съществено да обсъдят “ въвеждането на наборна тегоба, с цел да усилят размера на въоръжените сили ”, споделя президентът на Латвия Едгарс Ринкевичс.

Той допусна, че военните и политиците биха предпочели професионална войска, само че уточни, че наборната работа „ ще попълни войските ”, тъй като „ Никой не желае това, което се случва в Украйна, да се повтори тук ”.

Латвия, Литва и Швеция неотдавна вкараха още веднъж наборната тегоба, а през февруари Дания стартира да разисква въвеждането на наложителна военна работа за дамите. В Естония, Финландия и Норвегия наборната тегоба не беше отстранена след края на Студената война.

Според президента на Естония Алар Карис европейските страни би трябвало да помислят и за въвеждането на специфичен налог за защита. Съединени американски щати поемат 68% от разноските на НАТО, а предходната...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР