Европейските страни разполагат с 60 дни, за да дадат гаранции,

...
Европейските страни разполагат с 60 дни, за да дадат гаранции,
Коментари Харесай

Иран: Европейците имат 60 дни да дадат гаранции за ядреното споразумение

Европейските страни разполагат с 60 дни, с цел да дадат гаранции, че ползите на Иран ще бъдат предпазени в границите на нуклеарното съглашение след излизането на Съединени американски щати. Това заяви почитан ирански представител, представен от Франс прес.

Европейците имат 45 до 60 дни, с цел да дадат нужните гаранции за отбрана на ползите на Иран и компенсиране на вредите, породени от излизането на Съединените щати ", сподели заместник-министърът на външните работи Абас Арагчи на съвещание през вчерашния ден на външнополитическата комисия на Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция

За първи път се загатва сходен период, отбелязва организацията.

" Ако европейците не дадат гаранции, водачите на страната ще би трябвало да вземат нужните решения ", добави иранският посланик, представен на уеб страницата на Народното събрание.

Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф стартира през вчерашния ден в Пекин дипломатически маратон с вярата да контракти " ясна бъдеща рамка " за нуклеарното съглашение след напускането на Съединени американски щати, само че желае и гаранции от европейците за отбрана на ползите на Техеран. Зариф идва през днешния ден в Москва, а след това в Брюксел, където ще се срещне с сътрудниците си от Франция, Англия и Германия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР