Европейските страни не трябва да се затварят в черупката си,

...
Европейските страни не трябва да се затварят в черупката си,
Коментари Харесай

Бербок опонира задочно на Макрон: Европа да не се затваря в черупката си

Европейските страни не би трябвало да се " затварят в черупката си ", съобщи Бербок, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Ние, европейците, не би трябвало да се затваряме в черупката си, не би трябвало да се ограничаваме до отбраната на европейския кротичък ред ", сподели министърката, която е в Япония за срещата на върха на Г-7, където приказва за възходящото напрежение към Тайван.

По време на конференция, тя прикани европейците да " работят суверенно и независимо с необятна визия за света ".

Френският президент Еманюел Макрон преди дни провокира дискусия при завръщането си от посещаване в Китай, когато съобщи, че Европа не би трябвало да бъде въвличана в " рецесии, които не са нейни ", напомня Агенция Франс Прес.

Той добави, че Европа не би трябвало автоматизирано да се причислява към Съединени американски щати или Пекин при положение на спор за Тайван.

Г-7, чиито външни министри се срещат в Япония, с цел да обсъдят на първо място Украйна и Китай, не желае да слага " страните в състояние да избират " с нас или срещу нас ", увери Бербок. " Никой в света не желае нова борба сред блоковете ", акцентира тя и прикани за " съдействие, учредено на обективни правила ", изключително с Китай.

Преди визитата си в Япония Бербок посети Пекин, откъдето беше доста безапелационна по въпроса за Тайван, като дефинира опцията за военна ескалация в пролива като " пагубен сюжет за целия свят ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР