Европейските страни може да се сблъскат с прекъсване на мобилните

...
Европейските страни може да се сблъскат с прекъсване на мобилните
Коментари Харесай

Ройтерс: Европа е изправена пред спиране на мобилните устройства

Европейските страни може да се сблъскат с спиране на мобилните връзки през зимата поради ограничението на потреблението на сила от телеком операторите, заяви Ройтерс, базирайки се на източници.

„ Мобилните телефони в цяла Европа може да останат офлайн тази зима, в случай че спиранията на електрозахранването или рестриктивните мерки обиден елементи от мобилните мрежи в района “, се споделя в изказване на организацията.

Телекомуникационните оператори работят с държавните управления на Европейски Съюз, с цел да подсигуряват, че проектите на управляващите за даване на сериозни услуги са в действие. Според източници някои компании, по-специално Nokia и Ericsson, работят с операторите, с цел да понижат до най-малко негативното влияние от дефицита на сила.

Според организацията европейските страни не разполагат с нужния брой аварийни източници на сила, които да обезпечат на своите жители „ привикнали с непрестанно зареждане от десетилетия “.

„ Може да сме ненапълно капризни в огромни елементи на Европа, където електричеството е устойчиво... Инвестициите в предпазване на сила може да са били по-малко, в сравнение с в някои други страни “, сподели Лиза Белуло, президент на Френската федерация на телекомуникационните оператори, представена от Ройтерс, смятайки, че Париж няма да може да обезпечи на всички антени на страната нови акумулатори.

Подобни прогнози направи и организация Bloomderg, която написа, че енергийната рецесия в Европа може да не завърши до края на идната година заради обстоятелството, че районът се бори със мощно търсене, както и с понижено предложение.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР