Европейските служители по сигурността предупреждават за нарастващ риск от атаки

...
Европейските служители по сигурността предупреждават за нарастващ риск от атаки
Коментари Харесай

Самотните вълци са най-опасни: Повишен риск от терористични атаки в Европа

Европейските чиновници по сигурността предизвестяват за възходящ риск от офанзиви от страна на радикализирани ислямисти след експлоадирането на войната в Ивицата Газа и показват, че най-голямата опасност съставляват нападателите " самотни вълци ", които са сложни за следене, съобщава  Reuters .

Повече от 10 разследващи и полицейски чиновници в пет европейски страни, в това число Англия, Германия и Франция, са коментирали пред английската организация, че ускоряват наблюдението си над ислямистки бойци.

Това в допълнение ще натовари ресурсите, които към този момент са обременени от работата към заканите от Русия, Китай и Иран.

Близкият изток се трансформира в база за рекрутиране

 Неназован английски чиновник по сигурността е декларирал, че войната в Газа евентуално ще се трансформира в най-голямата база за набиране на ислямистки бойци след войната в Ирак през 2003 година

Германски чиновник е декларирал, че сътрудници от разследващата общественост са го уведомили, че опасността за цивилните е най-голямата в новата история на Германия, а Йохен Копелке, който оглавява най-големия полицейски профсъюз в Германия, е коментирал, че най-голямата заплаха идва от " саморадикализирани " екстремисти.

" Въпрос на време е тези хора да извършат закононарушения. Не постоянно става дума за това, че имат бомби. Те могат да влязат с кола в протест или да атакуван с нож ", е допълнил Копелке.

Трима души бяха убити при две офанзиви на ислямистки екстремисти във Франция и Белгия предишния месец и те, дружно с Австрия, Словения и Босна и Херцеговина, покачиха равнищата си на заплаха от тероризъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР