Европейските служители по сигурността отчитат нарастващ риск от нападения на

...
Европейските служители по сигурността отчитат нарастващ риск от нападения на
Коментари Харесай

Повишен риск от ислямска радикализация в ЕС вследствие на войната в Газа

Европейските чиновници по сигурността регистрират възходящ риск от набези на ислямисти, радикализирани от войната, като най-голямата опасност евентуално ще пристигна от " самотни вълци ", които мъчно могат да бъдат проследени, заяви „ Гардиън “.


Повече от 10 чиновници на разузнаването и полицията в 5 европейски страни, в това число Англия, Германия и Франция, обявиха, че усилват наблюдението на ислямистки бойци.

Това ще натовари в допълнение ресурсите, които така и така са под напън от оправянето с хипотетичните закани от Русия, Китай и Иран, което началникът на лондонската полиция Марк Роули назовава " едно от най-големите съвпадения на закани, които в миналото съм виждал ".

Британски чиновник в региона на сигурността съобщи, че войната в Газа евентуално ще се трансформира в най-големия катализатор за образуване на ислямистки бойци след войната в Ирак през 2003 година и че в Европа са се нараснали апелите за набези против еврейски и западни цели.

Германски източник, осведомен от разследващите служби, съобщи, че опасността за цивилното население е най-високата в новата история на Германия, като заплахите идват от ислямистки бойци, извънредно десни групи и Русия.

При две набези на ислямистки бойци във Франция и Белгия предишния месец починаха трима души и тези две страни, както и Австрия, Словения и Босна и Херцеговина покачиха равнищата си на паника за терористична опасност. Италия възвърне граничния надзор със Словения, като се базира на риска от влизане на бойци в страната. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР