Европейските регулатори заявиха, че предложеното от Amazon придобиване на машината

...
Европейските регулатори заявиха, че предложеното от Amazon придобиване на машината
Коментари Харесай

Регулаторите на ЕС казват, че придобиването от Amazon на машината за прахосмукачки iRobot може да навреди на конкуренцията

Европейските регулатори обявиха, че препоръчаното от Amazon придобиване на машината за прахосмукачки iRobot може да навреди на конкуренцията.

Европейската комисия, изпълнителният орган на Европейския съюз ръка и топ антитръстов орган, съобщи, че е уведомил Amazon за своето „ авансово мнение “ по отношение на договорката след следствие, почнало през юли.

Новината увеличи опасенията на вложителите по отношение на придобиването, изпращайки акции в Bedford, Базираната в Масачузетс iRobot Corporation, най-известна с кръглата прахосмукачка Roomba, спадна с повече от 17% в понеделник.

Европейските регулатори показаха опасения, че изкупуването може да попречи на съперниците на iRobot да се конкурират дейно на пазара на Amazon, което съгласно тях е значима платформа за продажби на прахосмукачки роботи във Франция, Германия, Италия и Испания.


Ако договорката се реализира Комисията сподели, че Amazon може да бъде подтиквана да попречи на съперниците да продават прод...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР