Европейските правосъдни министри смятат да обявят езика на омразата за

...
Европейските правосъдни министри смятат да обявят езика на омразата за
Коментари Харесай

Европейските правосъдни министри смятат да обявят езика на омразата за престъпление

Европейските правосъдни министри считат да разгласят езика на омразата за закононарушение. Това се случва сега на неформална среща в Лил, Франция. Целта е да се даде обединен отговор на възходящите закани за правата на европейските жители, провокирани от екстремистки, расистки и хомофобски изявления против обособени лица, малцинствени общности и групи, които ги стигматизират и постоянно водят да душевен тормоз и физически похищения, съобщи през днешния ден.бг.

В полемиките се включиха и водещи интернет платформи като Google и Мета-Файсбук. Те показаха опита си за унищожаване на противозаконното наличие онлайн в съдействие с правосъдните органи.

В изявлението си министър Надежда Йорданова поддържа самодейността на Европейската комисия за включване на закононарушенията на ненавист и стимулирани от ненавист. Тя акцентира потребността от дейно противопоставяне на речта на ненавист против малцинствени групи, която визира демократичните устои на обществата. Открои потребността от обединен метод при хармонизиране на този жанр тежки похищения против правата и свободите, предпазени от европейските правила. В тази връзка българският министър на правораздаването акцентира потребността от скорошно привършване на договарянията в Европейски Съюз по пакета за събиране на доказателства в електронен тип и законодателството за цифровите услуги. Приемането на посочените нормативни принадлежности ще улесни и работата на правоприлагащите органи при следствие на разнообразни типове закононарушения, в това число и на закононарушенията от ненавист, които от ден на ден се правят в електронна среда.

Министрите се сплотиха към потребността от европейски метод при инкриминиране на закононарушенията на ненавист. Отдадоха респект на жертвите на нацизма, посредством особено излъчен филм за Холокоста, направен с приноса на всеки един от тях.

Министрите на правораздаването разискаха и нуждата от съгласуване на системите за сигнали за изчезнали и отвлечени деца. Навременното информиране на обществеността посредством особено основани платформи в обществените мрежи ще усъвършенства процеса на разкриване на изчезналите деца и ще подкрепи правоохранителните органи за тяхното търсене и връщане в фамилиите им.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР