Европейските потребители срещат значителни трудности при онлайн пазаруване извън Европейския

...
Европейските потребители срещат значителни трудности при онлайн пазаруване извън Европейския
Коментари Харесай

Европейските потребители срещат значителни трудности при онлайн пазаруване извън Евросъюза

Европейските консуматори срещат обилни компликации при онлайн извършване на покупки отвън Европейския съюз -  това сочи изследване на Европейската асоциация на потребителите.  Потребителското доверие към този пазар остава доста ниско на фона на данните, че продажбите на световната търговия се чака да доближат 4 трилиона $ през 2020 година по отношение на 1,6 трилиона $ през 2016- а.

Най общо проучването изследването демонстрира, че липсва значима преддоговорна информация, която е нужна на потребителите, с цел да създадат своя избор.  Липсват и налични средства за обезщетение  - да вземем за пример извънсъдебни начини за решение при пораждане на проблеми, изяснява изпълнителния шеф на Асоциация " Активни консуматори "   Богомил Николов :

Единият изводите е, че в действителност липсва механизъм, по който потребителите да могат да търсят някакви свои права. Тоест това е едно по-скоро искане или зов към европейските институции  - да подемат самодейност и да разработят механизми, най-вероятно на междудържавно ниво.  Да кажем, в случай че има доста търговия с американски уеб сайтове, за какво да не се основан механизъм за извънсъдебно решение на спорове  - съглашение със Съединени американски щати.  Това е нещо, което може да се направи - въпрос на самодейност. Европейската асоциация с това изследване просто споделя, че има подобен проблем или хората нямат доверие и по тази причина би трябвало да се предприеме нещо.

Повече по тематиката за разпоредбите и отбраните на потребителите при онлайн извършване на покупки може да научите от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР