Европейските потребители ще се сблъскат с по-високи цени, освен ако

...
Европейските потребители ще се сблъскат с по-високи цени, освен ако
Коментари Харесай

Кремъл заплаши Европа да плаща повече, ако Украйна не удължи сделката за транзит на газ

Европейските консуматори ще се сблъскат с по-високи цени, в случай че Киев не се съгласи да удължи договорката за преноса на съветски газ през Украйна след приключването ѝ на 31 декември. За това предизвести представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Украйна неведнъж е заявявала, че няма проекти за ново съглашение за пренос на газ с Русия поради продължаващия боен спор.

Песков съобщи, че в случай че Киев не удължи договорката, Русия може да откри различни направления, като да вземем за пример планувания турски газов хъб.
 Украйна стопира кранчето на съветския газ за Централна Европа от следващата година
Украйна стопира кранчето на съветския газ за Централна Европа от следващата година

Най-много по това трасе получават Австрия, Унгария, Словакия и Чехия

" Има и други направления, само че, несъмнено, сходни решения на украинската страна ще нанесат съществени вреди на ползите на европейските консуматори, тези, които към момента желаят да купуват по-гарантиран, по-достъпен съветски газ ", посочи той.

По негови думи Европа ще би трябвало да заплаща повече за газ от други продавачи, в това число за полутечен природен газ, доставян от Съединените щати.

Повечето получатели на съветски газ през Украйна оповестиха, че се приготвят за прекъсване на потоците в края на тази година, когато директното съглашение сред Украйна и Русия изтече, защото Киев разгласи, че не желае да го възобнови.

Друг вид е " Газпром " да доставя част от газа по различен маршрут, да вземем за пример през " Турски поток ", България, Сърбия или Унгария. Капацитетът по тези направления обаче е стеснен.

Европейски Съюз и Украйна желаеха от Азербайджан да улесни полемиките с Русия по отношение на договорката за пренос на газ.
 Русия не договаря с никого за пренос на газ към Европейски Съюз
Русия не договаря с никого за пренос на газ към Европейски Съюз

Европа е решена да се откаже изцяло от съветския газ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР