Европейските лидери се съгласиха да удължат с 6 месеца икономическите

...
Европейските лидери се съгласиха да удължат с 6 месеца икономическите
Коментари Харесай

Европейският съвет удължи санкциите срещу Русия с още 6 месеца

Европейските водачи се съгласиха да удължат с 6 месеца икономическите наказания против Русия.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разкри, че по време на срещата на върха в четвъртък, страните от Европейски Съюз са се съгласили за ново възобновяване на икономическите наказания против Русия, съобщи Франс прес.

„ Европейският съюз се сплоти за възобновяване на икономическите наказания против Русия “, се споделя в известие на полския политик, оповестено в обществената мрежа „ Туитър “.

България няма да заема последна позиция по въпроса за глобите против Русия, съобщи министър председателят Бойко Борисов в Брюксел, представен от пресслужбата на държавното управление.

„ По такива значими тематики е хубаво да се изслуша Съвета. Едните страни са твърдо да паднат глобите - Унгария, Гърция. Има и други като Полша, да речем, които са извънредно срещу това да паднат глобите. И ние като ръководители на Европейски Съюз би трябвало да се опитаме да не заемаме последна позиция “, сподели Борисов в първия ден от срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

България се пробва да заема неутрална позиция във връзка с глобите против Русия, поради плана за газопровода „ Турски поток “, който вместо през Гърция ще мине през България по пътя към Европа.

" В момента газът за Турция минава през България. Когато стане подготвен " Турски поток ", той ще спре и с цел да не останат празни тръбите, договорихме на 1 юли 2018 година да е подготвен интерконекторът ни с Турция. Той се строи сега ", уточни Бойко Борисов.

" Едната тръба от " Турски поток " отива в Истанбул, а другата – в България, другояче оставаме настрана от газопреносната мрежа. С това нещо съм срещнал и сътрудника Туск, и Юнкер. В кабинета на Юнкер стои точно тази скица на " Турски поток ". В термина, който сме приели, става въпрос не за пренос, а за търговия. Ние по нашите газови автомагистрали ще транспортираме. Газовият хъб се споделя " Балкан ", а аз прибавям към него и европейски ", сподели още Борисов по тематиката " Турски поток ".

Наложените наказания на Русия изтичаха през януари 2018 година, само че решението от 14 декември бе да бъдат удължени с нови шест месеца. Причината за това са съветските дейности в Крим, избрани от интернационалната общественост като анексия на полуострова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР