Европейските лидери се събират на заседание в Брюксел днес и

...
Европейските лидери се събират на заседание в Брюксел днес и
Коментари Харесай

Европейските лидери се събират на заседание в Брюксел за Украйна, енергетиката и миграцията

Европейските водачи се събират на съвещание в Брюксел през днешния ден и на следващия ден. Те ще обсъдят обстановката в Украйна и оказването на нужната ѝ военна помощ. Енергетиката, миграцията и развиването на вътрешния пазар са другите тематики на съвещанието.

Преди началото на съвещанието през днешния ден държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще беседват с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш за провокациите пред света.

Предвижда се по-късно към срещата да се причисли президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той ще взе участие онлайн онлайн. Това ще бъде осмото му включване в съвещание на Европейския съвет.

В поканата до европейските водачи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел напомня, че задачата е Европейски Съюз да обезпечи на Украйна 1 милион 155-милиметрови снаряди в границите на една година. Доставката им би трябвало да бъде част от общите изводи, които се чака водачите да одобряват за страната, съобщи дипломатически източник в Брюксел. Мишел добави, че ще бъдат разисквани опциите за търсене на отговорност от причинителите на военни закононарушения в Украйна, за потребление на запорираното в Европейски Съюз съветско имущество за възобновяване на нападнатата страна, както и за разрастване на европейското произвеждане на муниции.

Президентът Румен Радев ще съставлява страната ни в Брюксел. Той сподели, че България отхвърля да се причисли към общите политики за оказване на военна помощ за Украйна.

Лидерите ще разискват и въпроси, свързани с енергийни доставки на налични цени. Предвижда се също Европейската комисия да заяви за напредъка по въпросите, свързани с миграцията и защитата на външните граници на Европейски Съюз.

Утре участниците в Европейския съвет ще беседват с ръководителите на Европейската централна банка Кристин Лагард и на Еврогрупата Паскал Донъхю.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР