Европейските лидери се събират на заседание в Брюксел днес и

...
Европейските лидери се събират на заседание в Брюксел днес и
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС се събират в Брюксел, обсъждат военната помощ за Украйна

Европейските водачи се събират на съвещание в Брюксел през днешния ден и на следващия ден, с цел да обсъдят обстановката в Украйна и оказването на нужната ѝ военна помощ. Президентът на страната Володимир Зеленски ще се включи отдалечено при започване на съвещанието. Енергетиката, миграцията и развиването на вътрешния пазар са другите тематики на съвещанието.

В поканата до европейските водачи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел напомня, че задачата е Европейски Съюз да обезпечи на Украйна 1 милион 155-милиметрови снаряди в границите на една година. Доставката им би трябвало да бъде част от общите изводи, които се чака водачите да одобряват за страната, съобщи дипломатически източник в Брюксел.

Мишел сподели, че преди да стане това, ще би трябвало да се чуят изказванията на някои водачи и да се поговори с тях, тъй че да се направи всичко допустимо да бъде избегнато редактирането на текста, признат от министрите на външните работи в понеделник.

По-късно президентът Румен Радев, който през днешния ден и на следващия ден ще съставлява страната ни в Брюксел, сподели, че България отхвърля да се причисли към общите политики за оказване на военна помощ за Украйна.

Председателят Шарл Мишел беседва с повече от 23-ма европейски водачи, инвестирахме доста, с цел да няма ремонти, акцентира дипломатическият източник. Не би трябвало да се позволява някои от тях да блокират другите, които желаят да работят, добави източникът.

Лидерите ще разискват и въпроси, свързани с отговорността за военните дейности, потреблението на замразените съветски активи и обединяването на световната общественост в поддръжка на учредения на правила международен ред.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР