Европейските лидери се събират днес на среща на върха в

...
Европейските лидери се събират днес на среща на върха в
Коментари Харесай

Евролидерите се събират на среща на върха в Брюксел

Европейските водачи се събират през днешния ден на среща на върха в Брюксел, на която ще разискват войната в Украйна, обстановката в Близкия изток и настоящи въпроси, свързани с миграцията и селското стопанство.

Очаква се водачите на страните от Европейски Съюз да беседват и за европейската отбранителна промишленост и увеличението на военното произвеждане. България ще показана от премиера в оставка Николай Денков.

Евролидерите ще разискват използването на глобите против Русия, както и новите оферти на Европейската комисия за потребление на облагите от замразените съветски активи за закупуването на оръжие за Украйна и за възобновяване на страната. Особено внимание ще бъде отделено на селското стопанство и ограниченията за подкрепяне на фермерите на фона на митингите в разнообразни европейски страни.

Днес сутринта евролидерите ще вземат участие в първата по рода си среща на върха за нуклеарната сила, която цели да подчертае ролята на нуклеарната сила за справяне с световните провокации, за понижаване на потреблението на изкопаеми горива, повишение на енергийната сигурност и стимулиране на икономическото развиване.
Инфо: Българска национална телевизия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР