Европейските лидери се оказаха разделени за отговора на високите цени

...
Европейските лидери се оказаха разделени за отговора на високите цени
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Зелената сделка веднага да бъде отменена!

Европейските водачи се оказаха разграничени за отговора на високите цени на силата. На срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани в словенския град Кран. Франция, Испания и Гърция приканиха за по-широки дейности на европейско равнище, до момента в който други молиха към самообладание, оповестява БНР.

Испания изиска Европейски Съюз да направи "групови поръчки " за газ на правилото на закупуването на имунизациите против Covid-19, а Гърция предложи да бъде отпусната помощ от европейските фондове за превъзмогване на рецесията. Германия и Нидерландия приканиха за нерешителност, защото съгласно тях става дума за краткосрочна рецесия, обвързвана с невиждан удар в доставките след пандемията от ковид.

Унгарският министър председател Виктор Орбан уточни като причина Зеления пакт и персонално изпълнителния заместник-председател на Комисията Франс Тимерманс като една от неговите движещи сили:

"Истинската отговорност пада върху Тимерманс, чиито сметки се оказаха доста неприятни и в този момент хората от Европейски Съюз заплащат цената за това. И тя ще се покачва всеки ден (цената на енергията), в случай че този малоумен проект (Зелената сделка) не бъде отдръпнат. Така че системата за търговия с въглеродните излъчвания би трябвало да бъде замразена или анулирана и ние да се върнем към действителността ".

Европейските водачи ще разискват въпроса още веднъж на Европейския съвет на 21 и 22 октомври, а другата седмица Комисията ще показа ограничения, с които да се смекчи удара от ценовия потрес на силата за потребителите в Общността.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР