Европейските лидери са възложили на председателя на Европейския съвет Доналд

...
Европейските лидери са възложили на председателя на Европейския съвет Доналд
Коментари Харесай

Туск представя план за реформи в ЕС до две седмици

Европейските водачи са упълномощили на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск до две седмици да показа проект за промени в Съюза, заяви „Дойче Веле“.

Това е станало по време на неофициалната среща на високо ниво в Талин. Идеята е да бъде ускорена подготовката на готвените преобразувания в браншове като защита, финанси и политиката към бежанците. Планът е предложенията да бъдат разисквани на идната среща през октомври.

Същевременно от изказване на ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер стана ясно, че Европейският съюз ще таксува американски интернет колоси като „Фейсбук“ и „Гугъл“ с нов налог, макар съпротивата от някои страни членки, които се опасяват, че ще изгубят вложения в стопанските системи си. Юнкер сподели това на европейската среща на върха в Талин за цифровите технологии: „Ние сме на мнение, че в цифровия бранш налозите би трябвало да се заплащат там, където се дължат, без значение дали са онлайн или офлайн. Комисията ще внесе следващата година нови правила за дейно облагане, което да обезпечи равнопоставеност за всички играчи.“

Инициативата е на френския президент Еманюел Макрон и планува огромните американски интернет компании да заплащат налози съгласно ставките в съответните страни, в които търгуват. Сега те прокарват приходите си през най-удобните им в това отношение еврочленки, като Ирландия и Люксембург, където се употребяват с най-големи данъчни облекчения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР