Европейските лидери са одобрили предложение на България да бъде създаден

...
Европейските лидери са одобрили предложение на България да бъде създаден
Коментари Харесай

Европа създава споделен фонд за бежанците от Украйна по предложение на България

Европейските водачи са одобрили предложение на България да бъде основан споделен фонд, който да поеме разноските към бежанската вълна от Украйна. Това заяви министър председателят Кирил Петков пред публицисти след срещата на върха във Версай , заяви БНР.

" Това, което обсъждахме през днешния ден, и България беше водещата страна, която го предложи, е общ кохезионен споделен фонд за бежанците от Украйна, с цел да може европейското семейство дружно да заплати разноските за тези бежанци, а не всяка страна да се бори независимо, сподели министър председателят.

Това предложение е било доста добре признато от европейските сътрудници и в идващите дни Европейската комисия ще предложи механизми и разновидности по какъв начин този фонд да работи .
 Очакваме европейска взаимност за рецесията с бежанците
Очакваме европейска взаимност за рецесията с бежанците

Спираме износа на ток, в случай че Русия спре подаването на газ

" Парите ще бъдат от остатъчни средства от европейските стратегии , това няма да е някакъв нов заем. За начало говорихме за към 10 милиарда за Европа ", сподели още Петков.

В момента влизаме в една не доста удобна обстановка на европейско равнище на високи цени на петрола и газа, които покачват инфлацията и понижават растежа. ЕЦБ ще понижава средствата, които циркулират в европейската стопанска система , намалявайки паричната маса в Европейски Съюз, а държавните управления на страните членки ще би трябвало сами да подтикват стопанските системи си, с цел да има напредък, изясни още министър председателят.
 Съветът по сигурността разисква ситуацията в Източна Европа
Съветът по сигурността разисква ситуацията в Източна Европа

Участниците обговориха и вероятните сюжети за развиване на ситуацият

От Версай Кирил Петков отпътува за Анталия, където ще се срещне с турския президент Ердоган.

" Аз към този момент имах опция да се срещна с всичките ни съседки, с изключение на с Турция. Искам това да бъде една първична среща с Турция, да имаме директния контакт, с цел да мислим и за общи неща дружно. Както знаете, част от газа, който желаеме да купуваме, азерският газ, минава през Турция ", изясни Петков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР