Европейските лидери решиха посланикът на ЕС в Москва да бъде

...
Европейските лидери решиха посланикът на ЕС в Москва да бъде
Коментари Харесай

ЕС отзовава посланика си от Москва

Европейските водачи взеха решение посланикът на Европейски Съюз в Москва да бъде отзован за съвещания във връзка със случая Скрипал, предадоха осведомителните организации.

Решението беше взето на срещата на високо ниво на общността в Брюксел. Разговорите продължиха до късно през тази нощ.

Отзоваването на посланика - немския посланик Маркус Едерер, е алегоричен жест на взаимност с Англия в спора ѝ с Москва по отношение на покушението против някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му.
Новината беше обявена от холандския министър председател Марк Рюте.

 Лондонски съд позволи проби от кръвта на Скрипал да се дават на ОЗХО
Лондонски съд позволи проби от кръвта на Скрипал да се дават на ОЗХО

Лекарите се притесняват от необратими увреждания…

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск огласи общата позиция на европейските сътрудници по случая: страните от Европейски Съюз считат за " извънредно евентуално " Русия да е виновна за нападението и са обединени в заключението си, че няма друго безапелационно пояснение.

" Безусловно поддържаме Обединеното кралство пред лицето на това смело предизвикателство към груповата ни сигурност ", се споделя взаимно изказване на водачите на страните-членки, което беше публикувано след полемиките.

В обръщението си към европейските водачи английският министър председател Тереза Мей съобщи, че Русия не почита националните граници и че нарушаването на нормите на интернационалното право то страна на Москва е офанзива против самите основи на европейската народна власт.

" Като демократична европейска страна Англия ще застане един до друг с Европейски Съюз и НАТО, с цел да се бори с тази опасност. Заедно ще реализираме триумф . " - акцентира Мей.

Няколко страни от общността разискват отзоваване на посланиците си от Москва или изгонване на съветски дипломати, заяви организация " Франс прес " с позоваване на участник в срещата.

По-късно аналогично изявление направи президентът на Литва Даля Грибаускайте.

 Русия съставлява опасност за цяла Европа, натърти Тереза Мей
Русия съставлява опасност за цяла Европа, натърти Тереза Мей

" Русия провежда нагла и безразсъдна офанзива против Обединеното кралство "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР