Европейските лидери постигнаха съгласиеБрюксел вдига митата върху руско зърноЕвропейският съвет

...
Европейските лидери постигнаха съгласиеБрюксел вдига митата върху руско зърноЕвропейският съвет
Коментари Харесай

Доходи от замразени руски активи отиват за Киев

Европейските водачи реализираха единодушие
Брюксел подвига митата върху съветско зърно

Европейският съвет утвърди предлагането на Европейската комисия приходите от запорираното в Европейски Съюз поради глобите съветско имущество да бъдат употребявани в интерес на Украйна. Това заяви шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в четвъртък вечерта след края на първия ден от срещата на върха на европейските водачи в Брюксел, съобщи БНР.

„ Има мощна поддръжка за потреблението на облагите от замразените съветски активи за военна помощ за Украйна “, увери Фон дер Лайен. Тя добави, че в случай че се работи оптимално бързо, първата сума от 1 милиард евро може да бъде изплатена още на 1 юли, а за цялата година могат да бъдат обезпечени към 3 милиарда евро и още по толкоз през идващите години.

Европейската комисия също по този начин е предложила да се покачат митата за вноса на зърнени и маслодайни култури от Русия и Беларус (близък съдружник на Москва).

„ Това ще предотврати дестабилизирането на пазара на тези артикули от съветското зърно, ще спре Русия от потреблението на приходите от износа на тези артикули в Европейски Съюз и ще подсигурява, че противозаконният съветски експорт на откраднато украинско зърно няма да влиза на европейския пазар “, акцентира Фон дер Лайен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР