Европейските лидери, които ще посетят България по време на председателството

...
Европейските лидери, които ще посетят България по време на председателството
Коментари Харесай

Хотел "Маринела" ще настанява гостите по време на европейското председателство

Европейските водачи, които ще посетят България по време на председателството й на Европейски Съюз, ще бъдат настанявани в хотел " Маринела ". Това се схваща от известие на Министерството на европейското председателство, което разгласи резултатите от оповестената социална поръчка.

Тя е извоювана от сдружението " Виктория груп " АД, благосъстоятелност на Вълчо и Маринела Арабаджиеви, които купиха хотела преди две години. Оттогава на няколко пъти има проблеми с опитите им да дострояват хотела, като няколко пъти Дирекцията за народен строителен надзор издаваше забрани за това.

Предложението на участника подхожда на условията, посочени в техническата спецификация, а общата препоръчана цена за изцяло осъществяване на поръчката не надвишава избрания финансов запас, стимулират избора си претендентите. Постигнатата цена за нощувка с включена закуска е 217.12 лв. без Данък добавена стойност. Общата цена за изцяло осъществяване на поръчката при 1808 нощувки е 430 249.76 лв. с включена закуска, туристически налог и Данък добавена стойност.

Другите два претендента са отстранени на разнообразни стадии от поръчката поради разнообразни нарушавания. Фирма " Аргус травел интернешънъл " ЕООД е отстранена поради даване на документи с погрешно наличие. По този мотив ще бъде сезирана и Агенцията за публични поръчки.

" ОССМО " АД е била позволена до втория стадий на поръчката - обществено отваряне на ценовите предложения. Тогава обаче било открито, че в офертата има спорна, погрешна и подвеждаща информация за доказване на сходство с авансово оповестените условия. След инспекция било открито, че посочените от компанията хотели отхвърлят да настанят гостите при оповестените в офертата условия. За компанията също ще бъде сезирана Агенцията за публични поръчки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР