Европейските лидери и турският президент Реджеп Ердоган бяха посрещнати при

...
Европейските лидери и турският президент Реджеп Ердоган бяха посрещнати при
Коментари Харесай

Европейските лидери и турският президент бяха посрещнати при засилени мерки за сигурност и протести

Европейските водачи и турският президент Реджеп Ердоган бяха посрещнати при засилени ограничения за сигурност. Униформени служители на реда бяха ситуирани на всяка автобусна спирка и кръстовища от летището до резиденция " Евксиноград ", както и до постройките на институциите в централната част на града. 

Маршрутът на президента Ердоган мина през Аксаково и квартал Виница до резиденция " Евксиноград " и по този метод бе избегната централната част на морската столица. 
Два митинга против наличието на Ердоган проведоха от партиите " Възраждане " и " Да,България ". Най-недоволни обаче са потомците на тракийските бежанци, защото тъкмо през днешния ден е Денят на Тракия и те смятат това за провокация.Васил Кръстев и Валери Георгиев обясниха:  " Домакинството не е неприятна работа, неприятната е датата, която е определена. Не знам дали това е станало инцидентно или не, само че 26 март е свещена дата за България. Смятам, че е безусловно неуместно навръх тоя ден да посрещаме Ердоган.  " Под Лозенград на 14 км има едно село, написа Нидже, моят жанр е оттова, прародител ми Георги, тракиец е, и аз се гордея с това нещо, не би трябвало да забравяме корена, тази дата е провокационна за тракийци. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР