Европейските кораби с пшеница все по-често се пренасочват, за да

...
Европейските кораби с пшеница все по-често се пренасочват, за да
Коментари Харесай

Европейските кораби все по-често избягват Суецкия канал

Европейските кораби с пшеница все по-често се пренасочват, с цел да избегнат Суецкия канал поради възходящите опасности за сигурността по този основен търговски път, оповестява Блумбърг, представен от БНР.

Делът на пратките от Европейския съюз, Украйна и Русия, употребяващи различни направления на път за Азия и Африка, набъбна до 42% към средата на януари от едвам 8% през декември, заяви Световната комерсиална организация (СТО).

Броят на товарите, преминаващи директно през Суецкия канал, е намалял с цели 40% по отношение на миналата година, означават още от СТО.

Товарните превозвачи са принудени да заобиколят Суецкия канал, като употребяват по-дълги и по-скъпи направления до дестинациите си заради офанзивите на хутите против търговски кораби в Червено море, отбелязва Блумбърг.

От организацията припомнят, че пазарите на зърно бяха разтърсени от редица спирания на корабоплаването през последните няколко години, в това число тези, породени от войната в Украйна и ниското равнище на водата в Панамския канал. Това единствено припомня, какъв брой нежни могат да бъдат веригите на доставка на храни. Ако спиранията се влошат, те биха могли да спрат спада в разноските за храни и артикули, който стартира да се отразява в по-евтини хранителни артикули.

Последните данни от СТО демонстрират закъснение на международния импорт на пшеница по море, като размерите доникъде на януари са нищожно по-ниски от преди година. Все отново търговията с пшеница се оказа устойчива, " без огромни разстройства, видяни при морските доставки на насипни товари ", отбелязва интернационалната организация.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР