Европейските консерватори очакват Николай Бареков да се завърне в ЕП

...
Европейските консерватори очакват Николай Бареков да се завърне в ЕП
Коментари Харесай

Европейските консерватори очакват Бареков да се завърне в ЕП след вота с още по-голяма делегация

Европейските консерватори чакат Николай Бареков да се завърне в Екологичен потенциал след вота с още по-голяма делегация. Това стана ясно по време на конференция на тематика „ Обединеният консерватизъм “, проведена от Групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР). Специален посетител на събитието бе Ричард Милсъм, изпълнителен шеф на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ). Той е на посещаване в София по покана на българския евродепутат.

„ За нас е чест и сме извънредно радостни, че Николай Бареков е част както от нашата Група, по този начин и от Алианса ни от 2014-а година насам, уповавам се, че той ще успее да се завърне в Екологичен потенциал с още по-голяма делегация, признателни сме и гледаме към бъдещето”, съобщи Милсъм пред цялостна зала с европейски и български консерватори.

Евродепутатът Николай Бареков пък от своя страна показа целите, които ще залегнат в политическата стратегия за идния избор. Това са: равни минимални приходи на всички европейски жители, тъждество сред българи и европейци във връзка с обществени и цивилен права, опазване на националното достолепие в Европа и недопускането България да стане част от Еврозоната.

Бареков настоя още както да бъде осъществена цялостна проверка за всички български евродепутати в края на всеки мандат, по този начин и те да подаряват на нуждаещи се българи спестените от европейски заплати и 300 евро дневно командировъчни милиони, а половината от заплатата на идващите евродепутати да отива непосредствено в определен от страната детски фонд.

„ За разлика от ЕНП и ПЕС, където споделят: „ За нас е значимо да имаме обща политиката на цялата група”, при консерваторите се споделя противоположното, а точно, че приоритет е гласът на обособената нация”, акцентира още той и добави, че „ хората в България желаят повишение на стандарта на живот, отбрана на правата им в Европейски Съюз, усъвършенстване в обществената сфера и справяне с бедността”. „ Това беше и политическата стратегия, с която аз бях определен в Европейския парламент”, напомни Бареков.

Евродепутатът разгласи, че все още има много огромно утвърждение измежду симпатизантите, само че посочи и че има и „ доста въпроси и доста съмнение към една бъдеща коалиция с Политическа партия „ Атака”. Поради тази причина той акцентира, че би трябвало да бъдат доста деликатни и транспарантни при провеждането на договарянията.

Бареков посочи още, че диалозите с Волен Сидеров до в този момент са били краткотрайно в застой, защото е бил отвън България. „ Преговорите не следва да са отговорност на други хора, а моя лична такава”, отсече той и акцентира, че в случай че бъде подписано съглашение с Политическа партия „ Атака”, имено той ще заплати цената за него, а не някой различен. „ Там, несъмнено, изискването в действителност да бъдем обединени консерватори, тъй като няма смисъл целият избор да бъде разграничен и най-после ние да имаме резултат, а всички да останем под чертата”, добави още евродепутатът.

Според Ричард Милсъм се чака Народното събрание да се промени съществено на 26-и май. Той е безапелационен, че това са най-сериозните избори. „ Става въпрос за промяна на 60% от Екологичен потенциал, по принцип при избор се трансформира към 40% от състава”, посочи той.

Изпълнителният шеф на АКРЕ предвижда, че партиите, които ще набъбнат по бройка на евродепутатите, са популистките и десните партии. „ Ние сме единствената Група обаче, която действително ще се разраства за в бъдеще”, безапелационен е той. Като губещи Милсъм дефинира социалистите и ЕНП, които съгласно него ще изгубят огромен % от числеността на депутатите си. Прогноза по отношение на АЛДЕ той не посмя да направи, защото по думите му там обстановката не е доста ясна.

Милсъм акцентира още, че предстоят редица събития в България, проведени от консерваторите, като най-значимото ще бъде на 22 март, когато в София ще се съберат над 100 консерватори от целия свят, включително сенатори, конгресмени, депутати, хора, които вземат участие в ръководството на консервативни политически партии. Домакин на събитието ще бъде единствената законна българска партия „ Презареди България – ББЦ”.

Евродепутатът Николай Бареков означи в тази връзка, че ще бъдат отправени предложения и към българските управляващи в лицето на премиера и на президента. „ За нас това преди всичко е изключителна чест за България, на второ място е самопризнание за нашата роля като политическа партия и като придвижване в АКРЕ”, съобщи още той.

По време на конференцията стана ясно още, че партийна делегация от България, включваща доста представители на „ Презареди България-ББЦ”, ще бъде специфичен посетител на годишния конверт на Републиканската партия на Съединени американски щати. „ Там чакам да получим същинска поддръжка от новото ядро на Републиканската партия, образувано към президента Доналд Тръмп, тъй като политиката му е водена от мотото: „ Преди всичко Америка! Америка над всичко!”, какъвто е и нашият лозунг: „ България над всичко!”, отсече на край Николай Бареков.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР