Европейските клубни турнири вече навлизат в решителната си фаза, а

...
Европейските клубни турнири вече навлизат в решителната си фаза, а
Коментари Харесай

Време е за полуфинали в Лига Европа и Лигата на конференциите

Европейските клубни шампионати към този момент навлизат в решителната си фаза, а довечера е време да бъде обещано началото на полуфиналите борби в шампионатите Лига Европа и Лига на конференциите.

В Лига Европа погледите довечера ще бъдат ориентирани към Италия, тъй като и двата полуфинални конфликта ще стартират точно с мачове на " Ботуша " от 22.00 часа българско време.

В Торино Ювентус посреща рекордьорът по титли в шампионата Севиля в мач, който несъмнено е предстоящ с голям интерес. В последните си две срещи от Серия " А " " бианконерите " се завърнаха на победния път, което им разреши да се изкачат и до 2-то място в подреждането, само че сигурно един трофей във втория по мощ евротурнир би бил признат като страховит триумф за " Старата госпожа ", откакто през предишния сезон клубът остана без трофей.

Севиля въпреки това претърпява тежък сезон в Испания, само че след идването на Хосе Луис Мендилибар отпред андалусийци се стабилизираха в Ла Лига, а в четвъртфиналите на Лига Европа сервираха и огромната изненада, елиминирайки изрично с общ резултат 5:2 един от любимците в шампионата Манчестър Юнайтед след триумф с 3:0 на реванша на " Рамон Санчес Писхуан ".

По същото време, само че в Рим воденият от Жозе Моуриньо Рома посреща Байер Леверкузен в не по-малко завладяващ конфликт. " Вълците " несъмнено се намират в сложен миг, защото са в серия от четири следващи мача без триумф в Серия " А ", което слага под съществено подозрение завършването им в топ 4 в края на акцията и присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон. Евентуален успех в Лига Европа обаче би донесъл точно място в шампионата на богатите, а с безкрайния си опит в Европа Моуриньо и неговият отбор може да се окажат скрития любимец в конкуренцията.

От другата страна пък застават Байер Леверкузен отпред с Шаби Алонсо. Младият ментор прави чудесно усещане с работата си при " аспирините ", като съумя да ги изкачи до място в зона Европа в Бундеслигата, само че има опция да се трансформира и в едвам втория ментор, извел отбора до успех в европейски клубен шампионат след Ерих Рибек, който победи с Байер в шампионата за Купата на УЕФА през сезон 1987/88.



В Лигата на конференциите пък също се обрисуват два доста завладяващи полуфинални конфликти, а в първия от тях Фиорентира посреща довечера от 22.00 часа българско на " Артемио Франки " състава на Базел. " Виолетовите " влизат в този дуел в ролята на лек любимец поради мощните си изяви в шампионата досега, само че швейцарците въобще не трябва да бъдат подценявани, защото през последните години натрупаха сериозен стаж в Европа и са способни да изненадат всеки един тим.

Междувременно, в другата среща Уест Хям е хазаин на АЗ Алкмаар на " Лондон Стейдиъм ". От началото на шампионата " чуковете " в действителност впечатляват с представянето си, само че в това време във Висшата лига са забъркани в борбата за оцеляване, което също може да окаже и фактор в двата мача с нидерландците. Отборът на АЗ пък се любува на един добър сезон под управлението на Паскал Йенсен, като с изключение на триумфите в Европа отборът е забъркан и в борбата за 3-то място в Ередивизи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР