Европейските клубни турнири се завръщат! След 4 месеца чакане, от

...
Европейските клубни турнири се завръщат! След 4 месеца чакане, от
Коментари Харесай

Евротурнирите са тук: Без разходки, без здрависване, но с маски и тестове

Европейските клубни шампионати се завръщат! След 4 месеца очакване, от през днешния ден (5 август) още веднъж можем да гледаме най-интересните футболни мачове. Всичко стартира със срещи в Лига Европа, а от петък (7 август) стартират срещите в Шампионската лига.
Евротурнирите се завръщат с два мача в каналите на bTV Media Group След 4 месеца спиране, още веднъж ще гледаме конфликти сред най-хубавите европейски отбори
Но този път разпоредбите ще са по-строги! Не единствено на терена, а и преди и след мача. Причината е ясна - пандемията от ковид, под чиято сянка към момента е светът! За да се обезпечи сигурността освен на футболистите, а и на треньори, хора от щабовете и всички виновни за излъчването на мачовете, от Европейската футболна централа (УЕФА) преди дни разгласиха лист с условия.

В мачовете могат да вземат участие единствено футболисти с негативни PCR проби. Проверките ще се вършат преди мачовете и преди заминаването на отбора за страната-домакин. На този стадий тимовете към момента не са изолирани в Португалия (за мачовете от Шампионска лига) и Германия (за мачовете от Лига Европа). Така че преди да излетят за посещение, всички в отбора би трябвало да се тестват. В самолета пък е предложено носенето на маски, потреблението на дезинфектант и спазването на обществена отдалеченост. Ако тимът лети с чартът, то машината би трябвало да е дезинфекцирана.

Снимка: iStock

Автобусите, които транспортират играчите от летището до хотела и стадиона, също би трябвало да се дезинфекцират преди всяко прилагане. Шофьорът наложително би трябвало да носи маска, а пътуващите да съблюдават 2 м отдалеченост един от различен.

Веднъж пристигнали в хотела, играчите няма да могат да не помнят строгите разпореждания. Всеки от тях ще бъде назначен в самостоятелна стая. Ако е допустимо, хотелът би трябвало да е затворен за други посетители, в случай че не - за тима да бъде обособена обособена зона за хранене, както и обособен вход и излаз.

Храната на футболистите би трябвало да бъде оставяна на обособена маса от страна на чиновник на отбора, който да се отдръпне, а по-късно играчите и треньорите да я вземат.

Снимка: Getty Images

Могат ли футболисти, треньори и чиновници да създадат обиколка на града? Категорично не! Забранени са всевъзможни самоволни разходки и излишно влизане в контакт с други хора.

Няма потребност да загатваме, че на стадионите няма да има фенове. Ограниченията там са най-строги. Маските са наложителни! Дезинфекциите също! На и към терена, както и в съблекалните и коридорите е позволено наличието на единствено 120 индивида. Те би трябвало да съблюдават отдалеченост, даже по време на загрявката.

Само 50 индивида пък ще бъдат позволени към самия терен по време на мачовете.

Съблекалните ще бъдат дезинфекцирани прецизно преди идването на футболистите. Щом играчите влязат в тях, никой различен няма да има достъп до стаите. А всички спомагателни уреди за възобновяване - джкузита, ледени бани, басейни ще бъдат недостъпни.

Снимка: Getty Images

Този път уредниците, а не треньорите би трябвало да се преценяват с термина " къса пейка ". Тъй като обществената отдалеченост е наложителна, оборудванията ще са изцяло незадоволителни. За това на първия ред на трибуните би трябвало да бъдат обособени най-малко 10 спомагателни места, на които да седят запасите.

Футболистите могат да извеждат деца на терена, само че те би трябвало да носят маски и да дезинфекцират ръцете си. Както и да съблюдават отдалеченост от футболистите. Хора, облечени като талисмани на тимовете, не са позволени!

Отказа за ръкостискане сред играчи, както и сред играчи и рефери, към този момент не са симптом за неспортсменство, а за отговорно държание!

По време на мач треньорите и запасите могат да махнат маските си.

Размяна на фланелки след мача? Може, само че от УЕФА на гледат с положително око!

След всички тези правила, можем да ви пожелаем прелестно гледане!
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 12 414 255 415 6 964 Света 18 693 259 255 871 703 380 11 909 510 Заразени* Нови Починали България 12 414 255 415 Света 18 693 259 255 871 703 380
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР